Özellikle çocukların bayram öncesinde yeni kıyafetlerini merakla beklediği Ramazan Bayramı’na saatler kala biz de pazarda ve çarşıda hem vatandaşa hem de esnafa mikrofon uzattık.

Kiminin memnun, kiminin ise “ateş pahası” diyerek uzak durduğu çarşı pazarda nerdeyse her bütçeye göre bayram alışverişi yapmak mümkün. Fakat bu durum esnaf ve vatandaş cehhesini tam ortadan ikiye böldü.

“Şu an satışlarımız çok güzel gidiyor
Alışveriş yapılabilecek noktaların hınca hınç dolduğu arife gününde, vatandaşların talebinden memnun olduğunu kaydeden bir pazarcı esnafı şunları kaydetti:



 “Şu an satışlarımız çok güzel gidiyor. Bir haftadır ekibimiz çalışıyor. Bu yoğunluk her bayram olursa daha güzel olur. Herhangi bir satış sorunu yaşamıyoruz. İnşallah bundan sonraki zamanlarda da yaşamayız”

“İlgi ve yoğunluk var”
Bayram dolayısıyla yaşanan ilgiden memnun olduğunu kaydeden bir başka pazarcı esnafı Zuhal Konca ise şu ifadelere yer verdi:

“Benim sattıklarım biraz lükse kaçıyor ama yine de ilgi ve yoğunluk var. Bayram öncesi bir kalabalık var satışlar iyi ama yine de boş kalabalık var. Satışlar iyi ama yine de umduğumuz bulamadık. Benim yerim daha önlerdeydi, şimdi buradayım ve müşterilerim ürünlerimi almak için beni aramak zorunda kalıyor.”



Vatandaş fiyatların pahalılığından yakındı
Alıcı cephesinde ise durum satıcılarınkinden farklı. Kimi vatandaş, fiyatların cep yaktığından yakınırken kimi ise halinden memnun.


Kızılay Meydanı’nda alışveriş yaptığı sırada mikrofonumuza fiyatların pahalılığından dem vuran bir vatandaş, “Çok pahalı fiyatlar. Alışverişe başladık ama bir şey alamadık. Fiyatlar çok pahalı” dedi.

Yine aynı meydanda alışveriş yapan genç bir kız ise, “Fiyatlar uçmuş bence. Ama indirim var biraz diyebiliriz. İstediklerimi pek bulmadım ama güzel şeyler var yine de bayram için” diye konuştu.

Haber: M.AYDIN