Düzce’de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etmeye devam ediyor.



Demokrasi nöbetinin sürdüğü Anıtpark’ta, dün akşam Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de meydanda vatandaşlarla bir araya geldi.   Meydanda, Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez'in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için Düzce Anıtpark Meydanı'nda toplanan binlerce kişiye hitap eden Özlü, demokrasiye sıkılan kurşuna tepki göstermek için siyasi parti il başkanlarının beraber hareket ettiğine dikkat çekti.Özlü'nün konuşması sırasında meydanda bulunan vatandaşların, "İdam isteriz" sloganları üzerine Bakan Özlü, şunları kaydetti:


"İdam cezasının geri getirilmesi talebi Bakanlar Kurulu'nda da görüşüldü. Sayın Başbakanımızın, 'Mesajı aldık gerekeni yapacağız' sözünü hatırlayın. Aziz milletimiz isterse AK Parti gereğini yapar. Rahat olun, müsterih olun. Biliyorsunuz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dört parti var. Bütün partilerle görüşeceğiz. Bunun için anayasa değişikliği yapmak gerekiyor. Diğer partilerle görüşeceğiz, inşallah olumlu bir sonuç alırız."

HABER;S.KAŞKIR