"Uyuşturucu Yıkımı" olarak adlandırılan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın “Uyuşturucu ile mücadelede ülkenin her neresinde metruk binalar, viraneler varsa yıkacağız” şeklinde sarfettiği sözlerin ardından ülkede bazı illerde bulunan belediyeler yıkım için harekete geçmelerine rağmen Düzce'den herhangi bir hareketin çıkmaması metruk binaların bulunduğu sokak ve mahalle halkını tedirgin ediyor.. 



İşte bunlardan biri Koçyazı Mahallesi Adalı Sokak...Kervan'da bulunan Hamit Şerifoğlu Kavşağı'nın hemen yanında D-100 Karayolunun kenarında bulunan Adalı Sokakta yol kenarında bulunan eski kereste fabrikasının metruk hali madde bağımlılarının mekanı oldu..

okak Sakinleri, „çok korkuyorum gündüz kilitli tutuyorum. Rahatsız oluyorum. Bir gün mal sahibine söyledim. Bu kadar rahatsızsan evini satıp gidersin dedi. Ben 33 yıldır bu mahallede oturuyorum. Nasıl satıp gideyim. Bari en azından etrafı temizlense. Ne gece nede gündüz buraya yaklaşamıyoruz. Buraya ne zamana kadar sürecek.?Kaç kere polise haber verdim. Bazen akşamları geçtiğimde gürültüler duyuyorum. Bağırmalar sesler geliyor. Yangın çıkarıyorlar.“ Dedi.

Metruk binanın iç kısmını ve geniş bir alanda yer alan kapalı alanları mekan tutan madde bağımlıları, sokak sakinleri için tam bir tehlike mekanı ve korku alanı haline dönüştü:

 


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın “Uyuşturucu ile mücadele noktasından ülkenin her neresinde metruk binalar, viraneler varsa yıkacağız”, açıklamasının ardından Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, hükümetin uyuşturucuyla mücadeleye önem verdiğini dile getirmiş ve "Türkiye'nin neresinde metruk yapılar, viraneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması da gerekiyor’ tespitinde bulunmuştu..


Uyuşturucu kullanımının dünyanın en zor en kötü sorunlarından birisi oluşu, özellikle son yıllarda da Türkiye için çok hayati bir konu haline gelmesi yeni icraatları gündeme getirmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Uyuşturucu ile mücadelere metruk binalaır yıkacağız" söyleminin ardından bir istihbaratı değerlendiren Öncü Haber Ekibi, Koçyazı Mahallesi Adalı Sokak'ta metruk binaya sentetik uyuşturucu kullanmak için gelen çocuk yaştaki gençleri tespit etti.. Küçük çocuklar Hamit Şerifoğlu Kavşağında ağaçların dibinde sotaya yatmış vaziyette görüntüledik..


Zon zamanlarda sentetik uyuşturucu olarak bilinen bonzai veya tinerci balici olarak da anılan uyuşturucuların çocuk yaşa kadar inmesi anne ve babaları tedirgin ediyor.. Koçyazı Mahallesi Adalı Sokak sakinleri kapanan yollarını kendi imkanlarıyla D-100 Karayoluna bağlarken hem yoldaki trafiğin korkusunu hem metruk binadaki madde bağımlılarının korkusu içinde adeta ecel terleri döküyor.

Sokaklarının sahipsiz olmasından yakınan Adalı Sokak Sakinleri bir kaç kez konuyu dile getiren dilekçe verdiklerini ancak tedbir alınmadığını savundular. Karanlıkla birlikte korkulu saatler yaşayan vatandaşlar akşam saatlerinde emniyet güçlerinin tedbir almasını istediler. "Bu bina ya yıkılsın ortadan kaldırılsın ya da tedbir alınsın diyen vatandaşlar,"Korkudan ve saldırıya uğramaktan korktuklarını belirtirlerken, devlet bizi dinlesin" diyerek çaresizliklerini haykırıyor:

Koçyazı Mahallesi'nin D-100'ün kenarında olmalarına rağmen karşıya geçmekte büyük eziyet çeken Adalı Sokak Sakinleri ellerini açmış, madde bağımlılarının tinercilerin balicilerin mekanı haline gelmiş bu metruk binanın ya yıkılıp temizlenmesini, ya etrafının aydınlatılarak güvenli hale getirilmesini ya da hiç olmazsa akşamları emniyet tedbirlerinin alınmasını bekliyor..Vatandaş devleti yanında görmek istiyor.

HABER;E.TAYHAN