Sanayi, ticaret, alışveriş, küçük esnaf derken ekonomik kriz vatandaşları da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Pazar ihtiyaçlarını karşılamak için Düzce Semt Pazarı'na giden vatandaşlar, ekonomik krizden dolayı şikayetçi. Önceden kilo ile pazar alışverişi yapan Düzceliler şimdi tane ile kısıtlı imkanlarla alışveriş yapıyor.

Ekonomik krizden olumsuz etkilendiklerini söyleyen vatandaşlar, ellerindeki alışveriş poşetlerinin azlığını göstererek sorunlarını dile getiriyor. Vatandaşlar, “Ekonomik kriz her alanda olduğu gibi pazar ihtiyaçlarında da bizi olumsuz etkiledi. Artık sadece temel geçim yiyeceklerini alıyoruz. Bunlarda domates, salatalık, biber gibi sebzeler. Umarız ilerleyen zamanlarda bu durumdan kurtuluruz. Aksi takdirde halimiz perişan.” şeklinde konuşuyor.

Pazar yapmaya gelen vatandaşların küçük bir kesimini oluşturanlar ise halinden memnun olduklarını söylüyor. “Eskiden de bu kadar alıyorduk, şimdi de bu kadar alıyoruz.” diyen vatandaşlar, krizin kendilerini teğet geçtiğini ifade ediyor.

Pazar boş, esnaf kriz sloganları atıyor.

Pazarcı esnafı da önceden neşeli bir şekilde nara attıkları Semt Pazarı'nda şimdi kriz kelimesinin ağırlıkta olduğu sloganları kullanıyor. Pazarın boş olması ise esnafların içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Bu olumsuz gidişat pazaryeri esnafını bu gidişle daha da üzeceğe benziyor.