Halk Otobüslerinin mücavir alan dışına çıkmama kararı almasından sonra olan vatandaşa olmuştu. Belgeleri olmadığı için trafik ekiplerinden sürekli ceza yiyen otobüsler Soğancı’dan geri dönüyordu. Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı İsa Üçüncü, yarından itibaren belgeli otobüslerin vatandaşı zor durumda bırakmamak için mücavir alan dışına çıkacaklarını belirtti.

 

Üçüncü, “Düzce Kamuoyunu ve halkını yakından ilgilendiren taşımacılık sorunuyla karşı karşıyayız. Yaklaşık 12 haftadır araçlarımız mücavire alan dışına çıkmıyor bu konularla ilgili vatandaş valiliği de bize de geliyor vatandaşa duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Artık yetki belgeli elimizde bulunan mevcut araçları hizmet için Kasaba ve Muncurlu hastanesine gönderme durumundayız. Belgeli araçlarımız yetmediğinden dolayı eskiden araçlarımız İmteks kavşağından dönüyordu artık Soğancı kavşağından dönüyor. Vatandaşımız mağdur olmaması için yarın sabahtan itibaren hastaneler hattında araçlarımız sefere devam etmeye başlayacaklar.” Dedi.


Yeni ihaleyle alınan otobüslerin Haziran ayının 1’nden itibaren çalışmaya başlayacağını dile getiren Üçüncü, halk otobüslerinin rengini Düzcelilerin belirleyeceğini söyledi.

 

Üçüncü, “30 araçlık arabalar Haziranın 1’nde başlayacak. Arabalar Doğalgazlı olacak, şuanda bile arabayı alsanız 4 ay sonrasına sıra veriyorlar. Araçlar özürlü rampalı, alçak tabanlı, kameralar orijinal, LCD televizyon ve düztaban ve en iyisi olacak. Belediye bu konuda çok hassas, halkımıza anket yaptırdı otobüslerin renkleri hakkında, yeni arabalarda şikayet edilen konular olmayacak. Çevre dostu, doğaya ve halka saygılı araçlar olacak.” Diye konuştu.

Haber: S.YANAR