Düzce Milletvekili İbrahim Kormaz'ın Öncü TV ekranlarında gündemde öne çıkan konulara ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamaları hala tartışılmaya ve yorumlanmaya devam ediyor.

Atama hassasiyeti eleştirisi

Atamalar konusunda işin ehline verilmesi gerektiğini vurgulayarak bu konuda geri adım atmayacağını vurgulayan Korkmaz, teşkilatla ters düşmesine neden olan İl Özel İdaresi Genel Sekterliği'ne mevcut genel sekreter yardımcısının değil bir mühendisin getirilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Düzce'deki atamalar konusunda eleştiri ve görüşlerini yorumlarla paylaşan bazı vatandaşlar, bir mühendisin genel sekreterlik koltuğuna oturması gerektiği görüşünü savunan Korkmaz'a katıldıklarını belirtirken aynı hasasiyetin neden başkan kamu kurumları için gösterilmediğini sorguladı. Kamu Hastaneler Birliği kurulması sonrası genel sekreter ve genel sekreterin alt kademe kadrosu oluşturulurken aynı hassasiyetin neden gösterilmediği irdelenirken, "Eski Sağlık Bakanının övündüğü sağlıktaki dönüşümü gerçekleştiren kadro bir kenara atılıp hiç idari deneyimi olmayanlarla kadro kurulurken 'Herkes anladığı işi yapacak' neden denilmedi?" sorusuna cevap arandı. Ayrıca Korkmaz'ı da atamalara müdahale olmakla suçlayan bazı yorumcular, "Sağlık İşleri Müdürü (Eski başhemşirelik makamı) olarak bir arkadaşınızın hanımını görevlendirirken liyakat arandı mı? Bu hanım arkadaşımızın görevlendirilmesinde siz etkili olmuşsunuz" ifadeleri kullanıldı.

Yeterliliği sorgulanmadan atanıyor

Yine atamalar üzerinden yapılan bir eleştiride ise birikimi sorgulanmadan Düzce'ye yapılan bazı atamaların yarattığı olumsuzluğa vurgu yapılarak "Şehircilik müdürü diye Düzce'ye yeterliliği sorgulanmadan atanan ve ilk kez burada il müdürü olan zat, 11 ay sonra gitti.. İki büyük yıkım yaşamış kente bir-iki yıl sonra gidecek ithal müdürler yerine Düzce ve çevresinde en uzak Bolu, Sakarya'dan müdürler olmalı" görüşüne yer verildi.

Muncurlu hastanesi kantinini kim aldı?

Düzce Üniversitesi Hastanesi kantini ile ilgili de sert açıklamalarda bulunan Korkmaz, eski ve yeni ihalenin incelenmesi gerektiği üzerinde durmuş, yetkililere suç duyusunda bulunarak konunun yakinen takipçisi olacağını vurgulamıştı. Korkmaz'ın üniversite kantini ihalesinde olduğu gibi devlet hastanesi ihalesiyle de ilgilenmesini isteyen bir vatandaş, "Muncurlu hastanesinin kantinini kim, kaç paraya almış sayın vekil buna da baksın. Üniversite ihalesini canlı yayında izledik. Rektörü tebrik ediyorum ancak bu kadar şeffaflık olur. Başhekim şimdiye kadar imzalanan sözleşmelerin hesabını versin" yorumunda bulundu.

Neden kamuoyunu bilgilendirmiyorlar?

Korkmaz da dahil bir çok kesimden Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı hakkında yapılan eleştirilere karşı yönetimin sessiz kalmasından duyulan rahatsızlık ise,"Bu vakfın yöneticileri neden çıkıp bugüne kadar yazılan çizilen konulara ilişkin bir cevap vermez. Bu nasıl bir iştir? Düzce gibi küçük bir şehirde yaşıyoruz. Adı tanıtma ve kalkınma olan bu vakıfta görev yapan insanlar neden kamuoyunu bilgilendirmiyor. Haftalardır vakıf konuşuluyor, insanlar tespitler sunuyor, bir vakıf yöneticisi de çıkıp vakıf ile ilgili speküle edilen hiç bir konuya dair açıklama da bulunmuyor. Bunu anlamak mümkün değil. Kusura bakmayın ama bu şehirde konuda elle tutulur, gözle görülür hiçbir pozitif olumlu bir gelişme ilerleme yok. Bana yaşadığımız bu şehirde toplum yararına insanları mutlu eden bir alan, bir kurum, bir faaliyet herhangi bir somut örnek gösterin. Diyeceğim odur ki yapamayanlar layık olmayanlar temsil edemeyenler kenara çekilmeyi bilmeli, anlamalı" ifadeleri ile paylaşıldı.

Düzce için cinayet değil mi?

Korkmaz'ın seçim döneminde Düzce'nin nasıl gelişeceğine ilişkin tespitlerini yerinde bulan bir vatandaş, o dönem otoyolun ovadan geçmesini cinayet olarak niteleyen Korkmaz'ın bugün Düzce’ye yapılabilcek en büyük yanlışa hiç yorum yapmadığını şu sözlerler anlattı: ”D 100 kenarında birkaç fabrikanın ruhsatlandırılması gibi doğru bir başlangıçla başlayan imar tadilatı, kışladan Kaynaşlı'ya yolun iki kenarını kaplıyan 500 hektar sanayi bandı olarak sonuçlandı. Bu Düzce için cinayet değil mi? Bunu onaylayacak tek bir ünversite var mıdır? Ayrıca tam bir Karadenizli müteahhit mantığı ile ısrarla binalar çok katlı niye olmasın demeniz Düzce ve Düzceli'nin geleceği ile oynamaktır. TOKİ Kaynaşlı'nın doğasını mahvederek 7 katlı yaptı"

Yığılca yoluna el atın

Korkmaz'ın Yığılca yolu konusuna el atması istenirken mevcut yolda sadece iyileştirme yapıldığı, bu yol için bakanın önüne çağa uygun duble yol projesi konması gerektiği görüşü aktarıldı. Yine sık sık kazaların adresi olan Aydınpınar yolu ile Beyköy yolunun da duble olması istendi.

 

Haber: C. ÜSTÜNER