Ramazan Bayramı öncesinde özellikle yeni Belediye Binası önündeki Hükumet Sokak'ın trafiğe kapatılmasıyla birlikte trafik çekilmez hala gelmişti. Şimdi ise araç trafiği için büyük önem taşıyan İstanbul Caddesi'nin de trafiğe kapatılacağı söylentileri yayılmaya başladı. Zaten sıkıntı yaşanan cadde de çıkan söylentileri sorduğumuz vatandaşlar ise “Herhalde öyle bir şey yapılmaz. Zaten trafiğin hali ortada. Burayı da kapatırlarsa bu kadar millet nereden gidecek? Bu cadde Düzce trafiği için çok önemli. Tamam belki yaya trafiği için çok önemli olabilir ama araçlar hangi yollardan gelecek. Biz de yolların kapanmasıyla vatandaş olarak otobüslere binmekte zorluk çekiyoruz. Uzaktaki duraklara yürümek zorunda kalıyoruz. Sürücülerin bu duruma katlanabileceğini hiç sanmıyorum. Şu an bile trafik felç olmuş durumda.” şeklinde konuştu.

Zaten sıkışan trafikte ilerlemeye çalışan araç sürücüleri ise söylentiler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek “ O kadar da olacağını hiç sanmıyoruz. Ama kapatsınlar burayı da kapatsınlar. İstanbul trafiğine dönmesine az kaldı zaten buradaki trafiğin. Bu sürücüler nereden gelip nereden gidecek merak ediyoruz. Eğer trafiğe kapatılırsa sonuçlarını düşünmek bile istemiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bir sürüsü ise “Burası trafiğe mi kapanıyormuş. Olamaz, yapamazlar. Böyle bir şeyin yapacağına inanmıyorum.” şeklinde konuşarak şaşkınlığını dile getirdi.