7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 25. Dönem milletvekili seçim sonuçlarıyla birlikte Ak Parti’nin tek başına iktidar olması için yeterli sayıda milletvekili çıkaramamasının ardından yeni dönem meclisi için ihtimaller üzerinde konuşulmaya devam ediliyor. Yeni hükümetin kurulmasında erken seçim ve koalisyon seçenekleri gündemi meşgul ediyor.

İktidar ve Ana muhalefet partileri seçmenlerin 2015 genel seçimlerinde partilerine gösterdikleri ilgiden her ne kadar memnun olmasa da halkın iradesinin bu yönde oluşmasının ardından atılacak adımlar konusunda görüşmelerine aralıksız devam ediyor. Düzce’deki vatandaşlarda siyasetin sıcak gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülke yönetiminde tek parti iktidarının daha faydalı olacağını düşünenler erken seçimi birinci seçenek olarak göz önünde bulunduruyor. Koalisyon ihtimalinin daha az olduğunu ifade edenler partilerin şartlar konusunda uzlaşı sağlayamayacağını düşünüyor.

Koalisyonu isteyen vatandaşlar AKP-MHP koalisyonunun ülke için daha iyi olacağı görüşünde birleşiyor. Koalisyon yapılması halinde bir diğer görüşte muhalefet partilerinin üçlü koalisyon yapmaları… Böyle düşünenler ise muhalefetin halk için vaat ettiklerini yapma fırsatı bulduklarını belirtiyorlar.

Vatandaş düşüncelerini ifade ettikten sonra da ne olursa bir an önce olsun ülkemiz için en hayırlısı olsun temennisinde bulunmadan da edemediler.

Haber;Y.SEVER