2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere adım adım yaklaştığımız şu günlerde merak edilen konulardan birisi de vatandaş için önemli olanın seçim mi yoksa geçimin mi olduğu. Öncü Haber Ekibi olarak sokağın nabzını tuttuğumuz şu günlerde bu kez vatandaşa, “Seçim mi, geçim mi? diye sorduk.

İşte vatandaşlardan aldığımız cevaplar…



“Her ikisi de önemli”
Günümüzde geçinmenin oldukça zor olduğunu dile getiren Burhan Şahin, “Her ikisi de önemlidir. Düzce’mizin refahı ve huzuru için iyi helal süt emmiş bir idareci gelmesi lazım. Geçim konusunda şuan sıkıntılı bir ortam var. Biraz daha mücadele vermemiz ve kemer sıkmamız gerekiyor.  Ben emekliyim. Karınca kararınca geçinmeye çalışıyoruz. Tabi ki geçim sıkıntısı da var” dedi.



“İnsanlar zaten karınlarını doyurmak için seçim yapıyor”
Geçim sıkıntısıyla ilgili serzenişte bulunan Faruk Küçüktaş şunları söyledi:

“Geçinemeyen insan seçim yapabilir mi? Karnı doymayan insan seçim yapabilir mi? Yapamaz. Onun için önce karnı doyacak, sonra seçimi düşünecek. İnsanlar zaten karınlarını doyurmak için seçim yapıyor. Onun için geçim önemli.”



Kısa ve öz bir açıklama yapan Nuran Tutan ise, “Geçim olmadan seçim olmaz” derken, geçimi seçimin yönlendireceğini kaydeden İsmail Gündoğdu , “Seçime göre, geçim olacak. İstikrar devam ederse, herhalde milletin de geçimi daha iyi olur” iddiasında bulundu.



“Gerçekten liyakatli insan seçilirse geçim problemi kendiliğinden çözülür”

Seçimlerin durumundan memnun olmadığını söyleyen İsmail Akar serzenişte bulundu. Akar, “Seçimi layık insanlarla yapmadığımız için, geçim daha önemlidir. Laik insanlarla seçime gidilirse o zaman seçim daha önemli olur. Gerçekten liyakatli insan seçilirse geçim problemi kendiliğinden çözülür. Bütün insanlar yarı aç, pazara çıkamıyor, markete gidemiyor. Doları da çıkardılar bilmem kaç liraya. Peki, bunlarla beraber çıkan zamlar aşağıya indirildi mi? Elektriğe, suya, doğalgaza gelen zamları birileri çıkarı için mi yaptı? Kim yaptı bunu? Bu devlet yapmadı mı? Yarın seçilecek olanlar da yine mevcutlardan farklı mı olacak? Onun için geçim önemli” diye konuştu.



“Geçim önemli”
Geçimin önemli bulduğunu belirten Fatma Deniz,“Önemli olan ekonomik özgürlük, ekonomik yeterliliktir. Geçim önemli” dedi.
Bir diğer vatandaş Duygu Arslan ise,“Geçim daha önemli. Geçinebilmek için çalışıyoruz. Her şeyi para kazanmak için yapıyoruz. Bu yüzden geçim daha önemli” ifadelerini kullandı.



Son olarak Metin Mutlu,“Geçim olmadan her gün seçim olsa ne olur? Adaplı, ahlaklı, adaletli birinin gelmesi lazım” şeklinde konuştu.