Beyköy TOKİ Konutlarında kalan vatandaşlar aidatlarda fahiş fiyatların uygulandığını iddia ederek bazı şikayetlerini dile getirdiler. Sitede oturan vatandaşların yaptıkları açıklamalarda aidatların yüksek olduğunu ve elektrikli sobalarla ısındıklarını iddia ettiler.

Mehmet Değerli, "Bizim malum sorunlarımızın başında aidatlarımız geliyor. Sorunlarımız ile ilgili olarak bir çok kez şikayetlerde bulunduk. Bu şikayetlerimize ise hep değişik belgeler geldi. Biz aidatlar konusunda bir araştırma yaptık. Bu araştırmalarımızda 230 liralık kömür alındığını, fakat bizden 960 lira kömür paraları alındığını somut belgeler ile araştırdık. Yine elektrik otomatları yani ortak kullanılan bölgelerdeki elektriklerden bizden 73 lira para toplamaları gerekirken 330 lira para toplandığını somut belgeler ile araştırdık. Biz hakkımızı arıyoruz. Tabiki para vermeyeceğiz diye bir şey yok. Biz para vereceğiz. Ama böyle faiş paralar vermek istemiyoruz. Bununla ilgili olarak büyüklerimizden, milletvekillerimizden yardım bekliyoruz. Allah aşkına birileri buna dur desin. Biz yargıda haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Kışlık yakıtlarımız erkenden kazanlara koyulması gerekiyordu. Fakat koyulmadı. Bugünden itibaren tek tek kazanlar yakılacağını söylüyorlar. Tüm konutlar neden aynı zamanda yakılmıyorda tek tek yakılıyor. Böyle olmamalıydı."

Tahsin Sancak, "Burada bizler kışlık yakacaklarımızın alınması konusunda tepkiliyiz. Neden tepkilisiniz diye sorarsanız. 230 liraya alınması gereken yakacaklarımız hane başına 930 liradan alınıyor. Hepimiz burada dar gelirli aileleriz. Burada dar gelirli aileler bu fiyatları nasıl ödesinler. Bizim yatıracak gücümüz yok."

Semra Çelik, "Bu yakacakların ücretleri bize çok yüksek geliyor. Bu yüzden parayı yatırmadım. Yatıramam, yatıracak gücüm yok. Buraya gelen insanların gelirleri aylık 700-800 TL arasındadır. Biz bu fiyatları nasıl ödeyeceğiz, bilemiyorum. Sonunda ne olacaksa olsun. Ama benim bu parayı yatıracak gücüm yok. Kazandığım parayı ben oraya yatıracaksam evde ne yiyeceğim. Elektrik su faturasını nasıl ödeyeceğim."

Özcan Kahraman, "Yakıtların yakılmamasından dolayı ben çocuğumu 3 kere hastaneye götürdüm. Yakıtlar yakılmayacaksa aidatları neden veriyoruz. Ben 2 aydır aidatlarımı yatırıyorum. Çocuğumun yiyeceğinden keserek bunu yapıyorsam benim evim sıcak olması gerekiyor. Ama değilse bunda bir sorun olduğunu görebilirim. Toplu Konut İdaresi'nin yaptığı her konutlarda yada her sitede mescit bulunuyor. Fakat bizim burada böyle bir durum söz konusu değil. Burada mescit yok. Mescit sıkıntısı yaşıyoruz. Büyüklerimizin bu konuya el atması gerekiyor. Buraya acilen bir mescit yapılması lazım."

Hatice Çınar, "Oturduğumuz konutların bir çok sıkıntısı bulunuyor. Bu sıkıntılarını bir türlü çözemediler. Bizden bir çok şekilde aidat toplanıyor. Ama karşılığını göremiyoruz. Sorunlarımızın karşılığını görmek istiyoruz. Yakacak paralarını versek bile evlerimiz buz dolabı gibi. Hiç bir şekilde yanmıyor. Yöneticiler ile bir araya geliyoruz. Fakat onlarda bize bir şey demiyorlar. Yakında diyorlar sallıyorlar. Bunun olmaması gerekiyor."

Aynur Kutlu, "Benim burada evim var. Kirada kalıyordum öyle geldim. Kirada kaldığımda bu kadar sorun yaşamıyordum. Bu sorunların bir an önce kaldırılması gerekiyor. Apartmanların otomatları çalışmıyor. Akşam bir misafir geldiği zaman karanlık bölgelerden geçip öyle kapıya ulaşıyor. Elektrik konusunda büyük sıkıntılarımız bulunuyor. İstenen aidatlar gerçekten çok ağır. Böyle bir ağırlığın olmaması lazımdı. Hadi biz evsahibiyiz. Bazı kişiler buraya kiraya geliyorlar. Buraya kiraya gelenler gerçekten kafayı yemişler herhalde.

Havva Keleş, "Elektrik konusunda bizimde büyük sıkıntılarımız bulunuyor. Geçenlerde benim evimde bulunan beyaz eşyalarımın yarısı yandı. Ev süpürmeye korkar duruma geldik. Ütü yapıyorum, bir anda ütü makinem yanıyor. Televizyon izleyelim diyoruz. Fakat oda yanmış. Bir evde kullanılması gereken en büyük ihtiyaç elektriktir. Elektrik olmadan hiç bir şey olmuyor. Elektriklerimize bir çare bulmalarını istiyoruz."

Emine Satılmış, "115 Lira yakıt, 45 Lira ortak gider ve 230 kirada havadan alınan bir para ile bizim aylık maaşımız aidatlara gidiyor. Biz bu evlere girmeden önce 700 lira gelirimizin olmasını istediler. 700 liranın yukarısında geliri olanlar ise yüksek gelirli ailelere girdiği için kabul edilmedi. Bizler burada asgari ücretle çalışanlarız. Asgari ücretle çalışıyoruz, fakat bizden asgari ücretin üzerinde aidat paraları istiyorlar. Biz aidatların bu kadar yüklü olacağını düşünmemiştik. Aidatları ödesek nasıl yemek yiyeceğiz. Bu konular hakkında bizim sorunlarımız halledilmesi gerekiyor."

Zeynep Kocabaş, "Merkezde evlerin kirası en az 400 liradan başlıyor. Biz buraya dar gelirli olduğumuz için geldik. Fakat burada da maşallah merkezdeki evlere ödediğimiz kiralar kadar aidat topluyorlar. Soğuk yavaş yavaş kapımıza geldi. Yakacak sorunlarımız bulunuyor. Bu sorunlarımızı haledilmesi gerekiyor. Televizyonlarda hergün görüyoruz. Vatandaşlar geçinmek için kredi çekiyorlar. Bu krediyi ödeyemeyince de intihar ediyorlar. Şu anda burada böyle bir şey olmadı. Ama önümüzdeki günlerde böyle şeyler olacağını düşünüyorum."

Bayram Ali Özgüler, "Biz burada evlerimizi aldığımızdan beri sorunlar ile boğuşuyoruz. Sorunlarımıza cevap bulabilmek için Toplu Konut İdaresi başkanlığını arıyoruz. Telefonumuza çıkan bir memur sizi şuraya bağlıyorum diyor bağlaya bağlaya en son telefonumuz meşkule kadar düşüyor. Şikayet dilekçelerimizi yazıyoruz. Şikayet dilekçelerimiz çerçevesinde de bir çok kez yanıtsız kaldık. Yakıttaki sorunumuz çok yüksek 230 liralık toz kömür geldi. 1 ay daha yakıtımızın gelmeyeceğini düşünüyorum. Torunum her hafta hastalanıyor. Hastalıkların olmaması gerekiyor. Eğer TOKİ'ye yazdığımızın dilekçeler cevap vermezse biz buradan Ankara'ya gidip eylem yapacağız."