Düzce Zıraat Odaları Koordinasyon Kurulu tarafından organizasyonu yapılan ve Düzce Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Düzce birinci tarım fuarı açıldı. Düzce’nin yanı sıra Batıkıraradeniz bölgesinde tek olan fuarın açılışı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle bugün gerçekleştirildi. Fuarın açılışı ile ilgili düzenlenen etkinlikler, eski Bolu Caddesi’nden Anıtpark’a kadar mehteran eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün ardından Anıtpark’ta çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marışıyla devam eden törene, Vali yardımcısı Ramazan Şahin, Düzce Milletvekili Celal Erbay, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kaynaşlı, Gümüşova ve Boğaziçi Belediye başkanları, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Müdürleri, sivil toplum kuruluş başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Vali yardımcısı Ramazan Şahin, “tarım kalkınmanın kaynağıdır ve tarımdan artan sanayiye verilir. Tarım, en fazla verim alınan ve en fazla kar edilen sektördür. İlerleyen zaman içinde belki sanayiye olan ihtiyaç azalabilir fakat tarıma olan ihtiyaç artarak devam eder” dedi.
Düzce Milletvekili Celal Erbay yaptığı konuşmada, “bizler sizin daha fazla üretmeniz ve kazanmanız için çalışıyoruz. Hükümet olarak havza bazlı tarım stratejisini geliştirmenin çalışmalarını yapıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram, “tarımda teknolojinin ve yeniliklerinin kullanılması hem kaliteyi hem de verimi artırır. Biz Belediye olarak bu ürünlerin pazarlanması ve tanıtımı konusunda her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, “bu fuar tarımsal desteklemelerde ilimize büyük katkılar sağlandı. İl müdürlüğümüz bünyesine yeni katılan 44 personelimizle ilimizde bulunan 23 bin çiftçimize daha hızlı hizmet vermek için ve ilimizin tarımda gelişmesini sağlamak için çalışıyoruz” dedi. Adapazarı Pancar Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Aya, “bizim talebimiz Tarım Bakanlığı’nın havza çalışmalarını hızlandırmasıdır ve bu fuarı düzenlemek bile bir cesaret işidir. Bölgemizde ilk kez yapılan bu fuara katkıda bulunanları kutluyorum” dedi. Zıraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ise yaptığı konuşmada, çevre illerde yapılamayan bu tarım fuarını hazırladık. Bunu hep birlikte Belediyemizin katkıları Zıraat Odaları Koordinasyonu ile yaptık. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum dedi. Öztürk ayrıca, “Fındık ekimi alanı daraltılması düşündürücüdür. Et fiyatlarının artışı ise aracıların oyunudur. Verilen desteklemelere teşekkür ediyorum ve desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından protokol tarafından fuar alanı gezildi. Tarımı ilgilendiren ekip ve ekipmanların sergilendiği fuara çiftçilerin yanı sıra vatandaşlarında büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Haber; H. KAYA