16 yıl önce Kadırga Şenlikleri olarak başlayan daha sonra depremler nedeniyle iki yıl ertelenen ve kapsamı genişletilerek devam ettirilen geleneksel Gölyaka Kültür Festivali, Gölyak Kültür Park'ta yaıpldı. Düzenlenen programa, Vali Vasip Şahin, Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, ilçe mülki amirleri, AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, davetliler ve başta Gölyaka olmak ilçe dışından gelen misafirleri katılıdı.
Kültür Park alanının büyük oluşu ve her türlü organizasyona müsiat olması nedeniyle binlerce vatandaş ağaçların altında bir yandan piknik yaptı, bir yandan eğlendi. Bu insan yoğunluğunu değerlendirmek isteyenler içinde büyük bir imkan olması nedeniyle stantlar kuruldu, sergiler açıldı ev her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir festival alanı oluştu. Rengarenk görüntülerin oluştuğu Kültür Park'ta herkes ağaç gölgelerinde dinlendi, gençler kıvrak oyun havaları eşliğinde oynadı.
“Çocuklar Duymasın” isimli televizyon dizisinin 'fıs fıs İsmail'i olarak bilinen Süleyman Yağcı'nın sunuculuğunu yaptığı programda konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, herkese iyi eğlenceler diledi ve geçtiğimiz hafta yapılması gereken festivali terör olayları nedeniyle bir hafta erteleyen Kaymakam, Belediye Başkanı ve dernek yöneticilerine teşekkür etti. Bu tür etkinlikler insanların hem eylenip hem dinlenmesinin yanı sıra kaynaşma açısından da büyük önemi olduğunu belirten Şahin, birlik beraberlik içinde güzel bir gün temeni ediyorum dedi. Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik'te yaptığı konuşmada, “14.'sünü düzenlediğimiz etkinliği geçtiğimiz hafta erteledik, kısmet bu güneymiş. Organizasyonun gerçekleşmesi için emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, dernek yöneticilerimize ve katkı sağlayan kişi ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından karadenizli sanatçıların söylediği hareketli parçaler eşliğinde vatandaşlar günboyunca horon oynayarak stres attılar ve gönüllerince bir gün geçirdiler.

Haber; H. KAYA