AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, il genel meclis üyeleri ile Düzce Belediye meclis üyeleri de AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı.

"MİLLETE HİZMETTE KENDİNİZE ASLA SINIR KOYMAYIN"

Yıldırım, partililere seslenerek, herkesin Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit ve özgür yurttaşları olduğunu vurgulayarak, safları sıklaştırmalarını, gönülleri birleştirmelerini, can cana olmalarını istedi. İktidarı temsil ettiklerine dikkati çeken Yıldırım, şu görüşlere yer verdi: "Hedef, Türkiye'yi her yönüyle gelişmiş, bölgede örnek bir ülke haline getirmek. Bütün arkadaşlarımızdan istediğim, millete hizmette kendinize asla sınır koymayın. Çünkü biz ne kadar büyük hizmetler yaparsak yapalım, bu millet bunun daha fazlasını hakediyor."

BİR TEK VATANDAŞIMIZIN BİLE MAĞDUR EDİLMESİNE ASLA RIZA GÖSTERMEYİZ

15 Temmuz'un ardından, bir taraftan yatırımlar devam ederken diğer yandan da terörle mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: "Milletimiz içinde bulunduğumuz şartları gayet iyi biliyor. Ağır darbe alan FETÖ ile mücadelemiz bundan böyle de sonuna kadar devam edecek. Bu kadar büyük bir operasyonda, bu kadar kapsamlı bir mücadelede, şüphesiz ufak tefek yanlışlar olabilir. İşin başında söyledim. 'Kılı kırk yaracağız, yaşla kurunun bir arada yanmasını önleyeceğiz, adaletle muamele edeceğiz, duygusal davranmayacağız, intikam duygusu ile iş yapmayacağız.' Bunu baştan söyledik ama buna rağmen uygulamada hatalar olabilir mi? Olabilir. Ancak bizim tek bir hataya, tek bir yanlışa tahammülümüz olamaz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz. İtirazlar, objektif bir şekilde değerlendirilecek, bakanlıklardaki itiraz komisyonları bunları karara bağlayacak. İtirazları inceleyecek heyeti de değiştirdik, bakan yardımcılarını heyet başkanı yaptık ve ona göre heyetleri de teşkil ettik. Mümkün olan en hızlı şekilde varsa, bu mağduriyetleri de gidereceğiz. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim."

"AK PARTİ; İÇİNDE HİÇBİR HAİN, TERÖRİST BARINDIRMAZ"

"Şunu da özellikle vurgulamak isterim; kendilerini hesaba çekemeyenler, AK Parti'yi sorgulayarak sözde, bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar. Partimin tüm yöneticilerine, tüm mensuplarına, seçmenlerimize, bütün vatandaşlarımıza gönül diliyle sesleniyorum; AK Parti; içinde hiçbir hain, terörist barındırmaz." diyen Yıldırım, diğerlerinin, AK Parti'nin FETÖ ile mücadele ederken aynı şeyleri söylediklerini ve onların avukatlığını yaptıklarını söyledi.

15 TEMMUZ'UN, RESMİ TATİL YAPILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Geçtiğimiz günlerde yapılan MGK toplantısında, 15 Temmuz'un resmi tatil olması görüşünün benimsendiğini, hükümet olarak da bunu onayladıklarını anımsatan Yıldırım, bu konuda mecliste bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Yıldırım, "AK Parti Grubu, 15 Temmuz'un, Demokrasi ve Şehitler Günü olarak resmi tatil yapılması konusunda bir kanun teklifi verecek. Diğer partileri de bu teklifimize katılmaya davet ediyoruz. Böylece Yenikapı ruhunun aynı şekilde devam ettiğini milletimize gösterelim, şehitlerimizin ruhunu da şad edelim." ifadesini kullandı.