Özellikle un fiyatları nedeniyle ekmeğe zam gelecek söylentilerinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ihtiyacı olan vatandaşlar için başlattığı “Askıda Ekmek” kampanyasına destekler devam ediyor.

Genel merkezden il ve ilçe teşkilatlarına destek için mektup gönderilirken uygulamaya Düzce’den de destekler geliyor. Düzce merkez ve ilçelerde sadece fırınlarda değil kendi aralarında dolap yaparak içine ekmek atıp ihtiyacı olanların almasını sağlayan esnaflar da uygulamaya destek veriyor.

“İhtiyacı olan vatandaşlar için içinde ekmek var” yazılı dolaplar ile esnaflar, aldıkları ekmeği koyarak hem uygulamaya destek veriyor, hem de ihtiyacı olan vatandaşları sevindiriyor. Duyarlı vatandaşların da esnaflara destek olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Diğer taraftan Osmanlı Devleti zamanının kıtlık günlerinde vatandaşların faydalanması için başlatılan bu uygulama şu an ülkede yoksulluğun boyutunu ve yaşanan sıkıntıları da gözler önüne seriyor Ülkedeki duyarlılığın kaybolmadığı da gözlenen konular arasında.

Haber: M. Aydın