Kaynaşlı ilçesi sınırları içinde bulunan Kurugöl mevkiinde Düzce Belediyesinin Çöp depolama entegre tesisinin yapılacağı alan üzerinde bulunan ağaçların Orman işletmesi tarafından kesilmesine karşı çıkan köylüler kesim alanına giden yolu kapatarak eylem yaptılar.

Bölgeye yakın köylerde oturan vatandaşlar tarafından düzenlenen eylem sabah saat 08.30 da başladı. Orman işletmesine bağlı ekipler kesim alına yaklaşık 4 kilometre mesafede bulunan Kurugöl mevkiinde orman köylüleri tarafından durduruldu. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri tatsız bir olayın yaşanmaması için hazırda bekledi. Köylüler, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i eleştirerek, Orman arazisi içine çöp depolama alanı yapılmasını engellemek için 2. Bölge idare mahkemesine dava açtıklarını belirterek,”Bu alana çöp depolama alanı yapılmasını istemiyoruz. Bölge idare mahkemesine dava açtık. En azından dava sonuçlanana kadar bu bölgede kesim yapılmasın. Biz mahkemenin vereceği karara saygılıyız.”dediler.

Düzce Belediyesinin daha önce çöp döktüğü Çamköy mevkiinde köylülerin eylem yapması üzerine Küçük Melen çayı kenarındaki çöp alanı ıslah edilmiş ve İSKİ tarafından yapılan bir çalışmayla çöplerin üzeri toprak ile kapatılmıştı. Düzce Belediyesi Çöp depolama ve entegre tesisi kurmak için Kaynaşlı ilçesi sınırları içinde yer alan Kurugöl bölgesine 4 kilometre mesafede ormanlık alan için yer tespitinde bulunmuş ve burası ile ilgili Çed raporu almıştı. Entegre tesisin yapılacağı alan üzerinde bulunan ağaçların kesim ihalesi yapılmış ve ihaleyi Orman köylülerinin kurduğu kooperatif kazanmıştı. Söz konusu alanın köylüler tarafından dava edilmesi gerekçe gösterilerek, kooperatif tarafından bu alanda ağaç kesimi yapılmayınca, Orman İşletmesi kendi elemanlarınca kesime başlama kararı aldı. Bu karar üzerine bölgeye giden Orman işletmesi ekipleri köylüler tarafından Çöp depolama ve entegre tesislerinin yapılacağı alana 4 kilometre mesafedeki Kurugöl mevkisinde kamyonlarla yolu ulaşıma kapatarak kesim ekibinin bölgeye geçişine izin vermedi.

Alanın çöp alanı olması için dava açan CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz'de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Aksöz, olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, “Buranın çöp alanı olmamasına bizde tepki göstererek dava açmıştık. Kararımızın sonuna kadar arkasındayız ve bu konuda haksızlık yapıldığına inanıyoruz. Dava sonuçlanana kadar da yaptığımız işin sonuna kadar arkasındayız.” dedi.

Dava sürecini anlatan Fındıklı Aksu Köyü Muhtarı Zekeriya Beyaz'da “ Bir ay önce açtığımız dava da yanlışlık olduğu için belgeleri düzenleyerek bir daha işlem başlattık. Yasal sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu doğrultu da girişimlerimize devam edeceğiz.” açıklamalarını bulundu.

Mahalle muhtarlarıyla Jandarma ekipleri arasındaki konuşmanın ardından vatandaşlar yolu yeniden trafiğe açtı.