Türk milleti için büyük bir öneme sahip olan Mehmetçiklere ülke genelinden yeni erler eklenirken Düzce'den de acemi birliğini yapan 29 er vatani görevlerini yerine getirmek için yemin töreninde biraraya geldi. İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen yemin törenine Vali Bülent Kılınç'ta katılırken 325. kısa dönem 29 er acemi birliğinin ardından vatani görevlerini yapmak için görev yerlerine gidecek.

Düzenlenen törende birlikteki 29 er, yemin ederken acemi birlik döneminde başarılı olan erlere de hediyeleri verildi.

Töreninin ardından yaptığı konuşmada askerlik görevinin kutsallığından bahseden İl Jandarma Komutanı Albay Sabahattin Toprak acemi birliğini yerine getiren erlere seslenerek “ Askerlik kutsal bir görevdir. Aramıza katılalı kısa bir süre olmasına rağmen komutanlarının elinde iyi bir eğitim alarak askerliğin temel kurallarını öğrendiniz. Bu çatı altında arkadaşlarınızla bütünleştiniz. Davetlilerin ve ailelerinizin huzurunda milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımız huzurunda gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı vereceğinize namus ve şeref sözü verdiniz, Yeminin anlamı askerlik mesleğine yürekten bağlanmaktır. Teminatı şeref ve gerektiğinde vatan uğruna ölmektir. İçtiğiniz bu ant vatan sevgisi ve görev aşkıdır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından protokole selam veren kısa dönem erler, daha sonra aileleriyle buluştu. Buluşma sırasında erlerin ve ailelerin mutluluğu gözlerinden okundu.