323. Kısa Dönem Erleri bugün düzenlenen törenle yeminlerini etti.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı yerleşkesinde düzenlenen yemin törenine, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Düzce İl emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, komutanlar ve yemin edecek erlerin aileleri katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marjı ile başlayan törende, Jandarma Binbaşı Ferruh Arslan, birliğin tanıtılması ve yemin töreninin anlamına ilişkin bir konuşma yaptı.


Konuşmanın ardından 327. Kısa Dönem erleri, silah başında ant içtiler.
Yemin eden erler adına bir konuşma yapan, Jandarma Er Emrah Beyaz askerlik görevinin, vatan evlatlarının birinin bıraktığı, bir diğerinin aldığı bayrak yarışı olduğunu belirterek, ''Şimdi de bu bayrağı biz devraldık. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin en ufak bir endişesi olmasın'' dedi.


Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığı altında kendilerine verilecek her türlü görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini vurgulayan Jandarma Er Beyaz, ''bunu yaparken, geçmişte ve günümüzde gözlerini dahi kırpmadan canlarını ve kanlarını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin heyecanı içinde olacağız. Ne Mutlu türküm Diyene...'' diyerek sözlerini bitirdi.


Erler adına yapılan konuşmanın ardından Birliğe ilk katılan Jandarma Er İlker Boran 'Yaş Kütüğü'ne plaket çaktı.
327. Kısa Dönem Jandarma Er Hakan Yılmaz tarafından 'Mehmetçik' isimli şiirin okunması sırasında, yemin eden erlerin aileleri arasında duygusal anlar yaşandı. Yeni Erlerin anneleri göz yaşlarına hakim olamadı.
Jandarma Er Boran, Jandarma Er Beyaz ve spor müsabakalarında başarılı olan Jandarma Er Yılmaz'a ödüllerinin verilmesinin ardından, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Toprak, bir konuşma yaptı.

"Hiçbir güç bizi birlik ve beraberliğimizden vazgeçiremeyecektir."

Albay Toprak, Türk silahlı Kuvvetleri'nin, Türk Milleti'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladığı konuşmasında ''Türk Ordusu güçlüdür, Türk Askeri disiplinlidir. Hürriyet ve bağımsızlığımızın temelini oluşturan, Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı ve her an göreve hazır olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve onun ayrılmaz parçası olan Jandarma Teşkilatı'nın bir ferdi olarak birlik ve beraberlik ruhu içinde yemininize bağlı kalacak, yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak, her türlü şer güçle mücadele edeceksiniz. Mehmetçik Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının sarsılmaz bekçisidir. Dün olduğu gibi bugün de, içte ve dışta hiçbir güç bizi birlik ve beraberliğimizden, vatan sevgimizden, Atatürkçü düşüncemizden vazgeçiremeyecektir.'' ifadelerini kullandı.
Program, tören geçişinin ardından, kokteyl ikramı ile sona erdi.