Şehit ateşi hem babaocağını hem de Düzce'yi yaktı. Müsteşar olarak atanması nedeniyle Düzce'deki görev süresinin son günlerini yaşayan Vali Ali Fidan, şehidimiz Ercan Çelik için başsağlığı mesajı yayımladı.

Vali Fidan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hemşehrimiz Uzman Çavuş Ercan Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çarşamba günü Suriye’de başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı sırasında bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin alçak saldırısında, şehadet mertebesine ulaşmıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü ile ülkemizin huzur ve selameti için şehit olan kahraman askerimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

"Düzce’yi bir kez daha hüzne boğdu"

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de Uzman Çavuş Ercan Çelik’in şehit olması nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. İl Başkanı Keskin, Suriye’de başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda bulunduğu tanka PYD terör örgütü tarafından atılan bomba ile şehit edilen Akçakocalı Uzman Çavuş Ercan Çelik’in haberinin Düzce’yi bir kez daha hüzne boğduğunu kaydederek, “Uzun zamandan beri milletimizin birliğine ve huzuruna kasteden hain terör örgütlerinin bulunduğu bataklığı kurutmak için Suriye’de başlattığımız operasyonda şehit edilen Uzman Çavuş Ercan Çelik’in haberi bizleri ve milletimizi üzmüştür. Ancak kahraman şehidimizi Rabbim cennetinde cemaliyle karşılayacak. Milletiyle ve devletiyle bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, bu hain saldırılar karşısında da sağduyusunu ve metanetini asla kaybetmeyecektir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve Akçakocalı şehidimiz Uzman Çavuş Ercan Çelik’e Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabırlar temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Haber; C. ÜSTÜNER