Geldi geliyor derken kar yüzünü gösterdi. Bu sabah saatlerinde etkili olmayan başlayan kar yağışı, Düzce’yi adeta beyaza bürüdü. Kar yağışı etkisini sürdürürken bazı köy yollarında ulaşımı olumsuz etkiledi. Yetkililerden alınan bilgiye göre şuana kadar Kaynaşlı ve Gölyaka ilçelerine bağlı ve iç kısımlarda kalan birkaç köy dışında kapalı köy yolu bulunmadığı öğrenildi. Kapalı köy yollarının açılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Öte yandan İl Özel İdaresi toplam 35 araçla karla mücadele çalışması yapacak. 9 servis aracı, 10 greyder, 2 mantar bıçaklı kamyon, 3 adet lastik tekerlekli yükleyici kamyon, 8 adet kar kazıyıcı, 2 dozer ve 1 adet kar rotartisi ve 69 personelle kapanan köy yollarının kısa sürede açılması hedefleniyor.

Düzce merkezde ise Düzce Belediyesi ekipleri olumsuz bir duruma karşı hazırlıklı olarak bekliyor. Özellikle karlı havalarda meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek amacıyla yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapılacak. Kar yağışının şuanda merkezdeki yollarda bir olumsuzluk yaratmadığı gözlendi.

Haber; S. KAŞKIR