AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, GÜNLÜK programında Erol Tayhan'ın sorularanı açıklıkla cevaplandırdı.  15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yaşananlar, FETÖ /PDY ile mücadele, ünlü işadamı Ali Ağaoğlu tarafından Yığılca'da yapılmakta olan çimento fabrikasının konumu ve durumu; ilçelerde ve köylerde  devam eden çalışmaların yanında Düzce'de Milli Eğitim'de yaşanan başarısızlıkların bir an evvel durdurulması gerektiği yönünde önemli tespitlerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları rahmetle anan Milletvekili Fevai Arslan, FETÖ /PDY soruşturmaları için şöyle konuştu: “Bu çetenin içinde olanlar tek tek temizlenecek temizlenmeye de devam ediyor.Bu süreç bugünden yarına bitecek bir süreç gibi gözükmüyor.40 yılda gelen 40 günde gitmez. Çünkü 40 yıldan beri sızmış bir yapı, bizde hükümet olarak bu kadar canice bir hareketin içine girebileceklerini tahmin etmiyorduk.Müslümanım diyen  başka müslümanın üzerine büyük çaplı silahlarla ateş edemez taş atamaz böyle bir şey olamaz. Bir Müslüman bir müslümana bunu yapamaz.”  

ÇÖZÜM YERİ SİYASİLER

Köylerde Özel İdare bütçesi ile yapılan çalışmaları da değerlendiren Milletvekili Arslan,  köylünün ve muhtarların siyasilere ulaşmasının çözüm için kolaşlaştırıcı olacağını hatırlatarak “Öncelikle İl Genel Meclis üyeleri sonra da bizler Milletvekili olarak halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

ABANT GİBİ OLSA HASANLAR...

Hasanlar Barajı hayalini de tekrar hatırlatan Milletvekili Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Keşke Hasanlar Barajı da Abant gibi olsa.. Ormanı, tabiatı suyunun temizliği ile çok yerde olmayan bir göl burası... Yapma bir göl ama tabiat öyle bir hale getirmiş ki doğal bir göl havası vermiş buraya.Burada araçlar, paytonlar bisikletler gezse insanımız piknik yapabilse yada restaurantlar açılabilse hep hayal etmişimdir.”  Arslan Hasanlar Baraj Gölü'nün Yığılca yolunun yapılmasıyla birlikte daha da büyük değer bulacağını da sözlerine ekledi.  

YIĞILCA HALKI İSTEMİYORSA OLMAZ...!

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu tarafından Yığılca'nın Hoşafoğlu Köyü'ne yapılmakta olan çimento fabrikasıyla ilgili kendilerine yansıyan “Resmi bir müracaat olmadığını” da belirten Milletvekili Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şahsım adına konuşuyorum fabrika ile alakalı halktan, sivil toplum örgütlerinden veya halk temsilcilerinden siyasetçilerimizden 'Buraya bunu istiyoruz veya 'istemiyoruz' şeklinde hiçbir resmi müracaat yapılmadığını belirtmek isterim. Bu ciddi bir şeyse Yığılca halkımız bunu istemiyorsa, Yığılca olarak 'çoğumuz istemiyoruz' dediği anda biz mecbur devreye gireceğiz. Halkımız ne diyorsa o olur. Çözüm için gerekirse referandum sandığı kurarız. Sandıktan ne çıkarsa herkes razı olur. Bunun rahmetini de bereketini de çekecek olan Yığılca halkıdır. Kararı verecek olanlar da önceilkle Yığılca halkıdır.” 

ÇİMENTO İÇİN SANDIK KURARIZ..

Çimento fabrikasıyla ilgili yapılan spekülasyonlara da değinen Milletvekili Arslan: “Tabiatı katledecek, oraya şöyle zarar verecek,  çiçeğine söyle yapacak... “Siz buna katlettiniz” durumuna da düşmek istemem. O yüzden buna halkımız karar verecek, çok sıkışırsak sandığı koyarız.” diyerek yeni bir tartışma başlattı.

MİLLİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ..

Milli Eğitimde yaşanan başarızlığın bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini de belirten Milletvekili Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim'de herkes, bürokrasinden idarecisine, okul müdüründen siyasetcisine kadar bu konuda kendimizi gözden geçirmek zorundayız. Arızanın nerede olduğunu tespit edemiyoruz. Bunu bulup acil şekilde tespit edilmesi lazım siyasetçiler olarak ne görev düşüyorsa yaptığımıza inanıyoruz. Binaları geçen sene tamamladık. Türkiye’de bizimki kadar yeni okul sahibi hiçbir il yoktur, bina sıkıntısı yok. Öğretmen de var, idareci de var, imkan da var. Biz bir anlam veremiyoruz. Milli eğitim camiası kendini gözde geçirmeli. Yaptıkları programlara köstek olan varsa siyasetçiler olarak bizde kendimizi gözden geçirmeliyiz. Bana göre Milli Eğitim'den çok daha önemli bir müdürlük, Milli Eğitim'den çok daha önemli konu yok Düzce için.” 

E. TAYHAN