MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sundu. Yılmaz’ın önergesinde geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan sel afetinde tarla ve bahçeleri zarar gören çiftçileri gündemine aldı.
18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce’de son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığını anımsatan MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere yağışlar nedeniyle dereler taştı, bazı tarla yolları heyelan sebebi ile kapandı ve tarım arazilerinde ciddi mağduriyetler yaşandı. Ayrıca bazı besi çiftlikleri ve tavuk çiftlikleri bu sel felaketinde büyük zarar gördüler. Bu kapsamda,
1-18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce ili Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde birçok tarım arazisi hasar görmüş ve çiftçilerimiz mağdur olmuştur. Tarım kredi kooperatifi ve bankalara olan zirai borçların ertelenmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi ile alakalı bir çalışmanız var mı? Mağdur olan çiftçilerimizin tarım kredi kooperatifi ve diğer bankalara olan zirai borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini düşünüyor musunuz?
2- Borçlarını 1 Ekim 2019 tarihi itibariyle ödeyenlere önümüzdeki taksitlerde indirim imkanı sağlamayı düşünüyor musunuz?”
HABER:C.ÜSTÜNER