Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Akçakoca'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.MHP Milletvekili Yılmaz, ilk olarak Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. Vekil Yılmaz’a MHP İl Genel Meclisi Üyesi Ergin Özensel ile MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel'in eşlik ettiği ziyarette Akçakoca’nın yaşamsal önemdeki projelerinden olan OSB (Organize Sanayi Bölgesi) ele alındı.



"Görüşme sonrası arazi tahsisine geçilecek"
OSB ile ilgili olarak bir sunum yapan Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, OSB sürecinde sona gelindiğini, bu ay içinde Düzce Valiliği'nde yapılacak toplantıda, fabrika arazi isteyen 24 firma temsilcisi ile bir görüşme yapılarak arazi tahsisine geçileceğini söyledi.


OSB sürecinin mahkemeler nedeniyle geciktiğini kaydeden Başkan Pazvant, 880 dönümlük arazinin 24 parsele ayrılmış olduğunu, 5 dönüm ile 200 dönüm arasında değişen büyüklüklerde olan parsellerin tamamına firmalardan talebin olduğunu söyledi.

Toplam yatırım bedeli 60 milyon lira
Toplamda 45 milyon lira gibi arazi kamulaştırma bedelinin öngörüldüğünü de sözlerine ekleyen Pazvant, altyapı maliyeti olan 15 milyon lira ile toplamda 60 milyon lira gibi bir yatırım bedelinin oluştuğunu sözlerine ekledi.


"OSB sürecinin yakın takipçisi olacağım"
ATSO Başkanı Pazvant’ın sunumu esnasında notlar alan Milletvekili Ümit Yılmaz ise konuyla ilgili olarak sürecin hızlanması açısından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir görüşme yapacağını söyleyerek bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da OSB sürecinin yakın takipçisi olacağını söyledi. Sunum ve sohbetlerin ardından konuk heyet ve ATSO yöneticileri birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.


Akçakoca Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ve beraberindeki heyet ardından Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti. Yılmaz, meslek yüksekokulunun fiziki eksiklik ve ihtiyaçları konusunda okul yönetimi ile istişarelerde bulundu.


Fabrika yetkilileri ile istişarelerde bulundu
Milletvekili Yılmaz'ın memleketindeki bir sonraki ziyaret durağı Akçakoca'da faaliyet gösteren Ümran Boru, Çınar Boru ve MMZ Onur Boru fabrikaları oldu. Fabrika yetkililerinden üretim ve çalışmalarına ilişkin bilgiler alan Yılmaz, kente sağladıkları ekonomik katkılardan dolayı teşekkür etti. Ayrıca Ümran Boru'ya yapılan ziyarette Milletvekili Ümit Yılmaz, yeni yıl öncesi işten çıkarılan çalışanlar konusunu da gündeme getirerek, olası çözüm önerilerini konuştu.