MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Öncü TV’de Canan Üstüner’in sunduğu Ana Haber Bülteni’ne telefon bağlantısıyla katıldı. Beyköy Beldesi’nin ilçe olması için sundukları tasarıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Yılmaz, Boğaziçi Beldesi’nin de ilçe yapılması için ilerleyen dönemlere çalışmalar yapacaklarını ilk kez Öncü TV ekranlarında açıkladı.

“Bu iş kolay değil”

Üstüner’in “İlçe olmak isteyen Beyköylüler’in umutlarını yeşerten açıklama sizden geldi. Beyköy, birçok yönden öne çıkan bir beldemiz. İlçe olmasına yönelik nasıl adımlar attınız?” sorusu üzerine Vekil Yılmaz, Beyköy’ün ilçe olmasının hayırlı olacağı kanaatinde olduklarını belirterek şöyle konuştu:  

“Uzun süredir düşünüyorduk bunu. Fındık döneminin gelmesi ve peşinden yaşanan sel afeti nedeniyle ertelemiştik.  Ancak taslaklarımı hazırdı. Aslında Boğaziçi Beldesi için de düşünüyorduk. Ancak oranın taslağını yetiştiremedik. Önümüzdeki dönemlerde onu da halletmek istiyoruz. Bu iş kolay değil. Beyköy, Düzce’nin en eski yerleşim yerlerinden biri. Nüfus potansiyeli, Organize Sanayi Bölgelerinin yakınında olması ve turizme yatkınlık gibi nedenlerle beldemizin ilçe olması hem Beyköy hem Düzce için hayırlı olacağı kanaatindeyiz. Fikir alışverişi yaptık ve taslağımızı sunduk.”

“Ben umutluyum”

Beyköy’ün ilçe olacağına inandığını söyleyen Vekil Yılmaz, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın onaylaması lazım. Hükümet sıcak bakıyor mu, bakmıyor mu bilemiyoruz. Sadece Hakkari’de Derecik Beldesi ilçe olarak tanımlandı. Biz bir şeyler hazırladık ve sunduk. Bir gün lazım olursa donelerimizi çıkaralım diye hazırladık. Ben umutluyum.”

“Mesafe sorunu çözülür”

Beyköy Beldesi’nin, ilçe olma yolundaki engellerinden birinin merkeze olan yakınlığı olduğunun hatırlatılması üzerine, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, mesafe sorununun çözülebileceğini belirtti. İki Organize Sanayi Bölgesi’nin ortasında, gelişmeye müsait bir belde olduğu ve bu nedenle gelişme sürdükçe sıkıntıların da artacağını söyleyen Yılmaz, beldenin ilçe olmasıyla sıkıntıların giderilmesinin kolaylaşacağını söyledi.

“Akçakoca’yı gündemde tutmak Düzce’yi gündemde tutmak demek”

Sel ve heyelan afetlerinin vurduğu Akçakoca’daki son durum ve Akçakoca Turizm Platformu ile ilgili düşünceleri sorulan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:
 
“Akçakoca’da çok güzel bir oluşum meydana geldi. Biz de bu konuda destek verdik. Sayın vekillerimiz Ayşe Keşir ve Fahri Çakır’dan destek aldık. Aslında tüm siyasilerden destek aldık. Biz de Akçakoca’yı gündemde tutmak istedik. Çünkü Akçakoca’yı gündemde tutmak Düzce’yi gündemde tutmak demek. Düzce’nin tanınırlığını arttırmış oluyoruz. Hayırlı olacak diye düşünüyorum. Keşke böyle üzücü bir olay sonucu olmasaydı. İleride Akçakoca’nın tanıtımıyla tüm Düzce’nin tanıtımını yapmak istiyoruz. Hep beraber çalışmalıyız. Ama sadece bizim değil devletin de taşın altına elini koyması gerekiyor. Mesela Yığılca yolu çok kötü durumda. Onların da yapılması gerekiyor. Topyekün çalışmalar yapmak lazım.”

“Boğaziçi beldesi için de çalışmalarımızı başlatacağız”

Boğaziçi Beldesi’nin de ilçe yapılması konusunda çalışmaların başlayacağının müjdesini veren MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ”Önümüzdeki dönemde Boğaziçi beldesi için de çalışmalarımızı başlatacağız. Düzce’deki her yer için yapacağız. Düzce bizim.” dedi.

HABER: M.KADAŞ