Düzce’de etkili olan kuvvetli yağış ardından yaşanan sel felaketine milletvekilleri de sessiz kalmadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na katılan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz Düzce’de yaşananları meclis sıralarından dile getirdi.

“50 yılın en şiddetli yağışı”

Gerçekleşen sel felaketi ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konulan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, şu ifadeleri kullandı:

“Düzce’mizde son 12 saatte var olan sel felaketinden dolayı hemşerilerimize geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Akçakoca ilçemiz, Cumayeri ilçemiz ve Gölyaka ilçemiz ciddi anlamda selden zarar görmüşlerdir. Ancak tek tesellimiz odur ki can zayiatının olmaması bir kazanımdır. Ancak ciddi anlamda hayvan telef olmuş ve bunun yanında ekili dikili araziler ile alakalı ciddi zarar oluşmuştur. Devletimiz tüm imkânlarını hükümetimiz eli ile ve yerel yönetimler eli ile selzedelere ulaştırma içerisindedir. Ancak son 50 yılın en şiddetli yağışına maruz kalmış Düzce’miz de ümit ediyoruz ki inşallah yaraları en kısa zamanda sararız. Tekrar hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Hükümetimiz devletimiz iş başında inşallah en kısa zamanda yaralar sarılacaktır.”



“Kurtarma çalışmaları devam etmektedir”

Afet hakkında TBMM’de bilgi veren  AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir şunları dile getirdi:

“Dün gece yarısından itibaren Cumayeri ve Akçakoca ilçemiz sel ve su baskınına maruz kalmıştır. Beraberinde Cumayeri ilçemizin başta Dokuzdeğirmen ve Iğdır köyleri olmak üzere, Akçakoca’nın Esmahanım, Uğurlu, Yeşiltepe köyleri sel ve su baskınına maruz kalmıştır. Hatta bazı köylerimize heyelan nedeniyle ulaşılamamaktadır. Cumayeri ilçemizde mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarılmış, bir tanesi de AK Parti ilçe başkanımızdı. AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Türk Kızılayı, Düzce ve Cumayeri itfaiyeleri ile STK’larla yaklaşık 50 kişilik kurtarma ekibi şu anda bölgede. Beraberinde 13 kurtarma aracı ve 3 helikopterle havadan da müdahale edilmekte.”



“Allah devletimize zeval vermesin”


TBMM Genel Kurulunda Düzce’de yaşanan sel felaketi ile ilgili konuşan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ise şunları söyledi:

‘’Maalesef, defalarca kez uyarmamıza rağmen Düzce ilimizin Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde çok büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Özellikle Akçakoca ilçemizin merkezindeki Çivi Deresi taştı, Merkez Cami yanında yüzlerce aracımız suya kapıldı ve denize gitti. Bunun yanında, Esmahanım, Dilaver, Davutağa ve Uğurlu köyleri tamamen su altında kaldı. Cumayeri'nde Harmankaya, Çelikdere, Esentepe, Kızılüzüm köylerine hâlâ ulaşım sağlanamıyor. Grup yolları heyelan nedeniyle uçtu. Allah devletimize zeval vermesin, helikopterle de mahsur kalanların kurtarılması için mücadele devam ediyor ancak yollar uçtuğu için ve makinelerimiz yetersiz olduğu için, maalesef, birçok vatandaşımıza hâlâ ulaşmaya çalışıyoruz. Bu arada, 100'den fazla hayvanın telef olduğu bilgisi bize de geldi. Saat gece 2 buçuktan beri ben telefonla görüşüyorum kendileriyle, durum bayağı bir kötü. Bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi lazım. Bu konuda, özellikle Akçakoca ve Cumayeri'nde Hükûmetimizin gerekli çalışmayı yapacağı kanaatindeyim.’’



Haber: İ.İ.AYDOĞDU