Aile Öğretmenliği Projesi Milletvekilerinden de destek gördü. Dün akşam canlı yayınla televizyonumuza bağlanan 3 milletvekili , projenin eğitim seviyesini yükseltme adına yararlı olacağı görüşünde birleşirken, eğitim sendikalarının eleştirileri hakkında da düşüncelerini bildirdiler.

Bu proje ile ilişkiler gelişecektir

Bir eğitimci olarak projenin Düzce eğitimine katkısını sorduğumuz Milletvekili İbrahim Korkmaz, “Ben böyle bir projenin eğitime mükemmel bir katkısı olacağı inancındayım. Ailelerle öğretmenlerin buluşması, öğrenciler hakkında detaylı olarak konuşması, öğrenciyi daha iyi anlamaya, motive etmeye ve eğiteme hazırlamaya katkı sağlayacaktır. Bu aynı zamanda okulla ale arasındaki ilişkiyi güçlendirecektir. Ailelerin de okula sahip çıkmasına sebebiyet verecektir. Böyle bir projeyi kalbimle destekliyorum.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Bu bir eğitimci tavrı değil

 Milletvekili Osman Çakır ise, Projenin güzel bir proje olduğunu,  Ancak uygulama noktasında öğretmenlerin  buna katılımının sağlanması gerektiğini söyleyerek şu görüşlerini bildirdi:  

"Sendikalar öğretmenlere angarya yükleniyor, mesai dışı çalışma alanı gibi ifadeler kullanıyor, okul müdürlüğü yapmış biri olarak çok kıymetli arkadaşlarım vardı. Onlar böyle bir proje olmadan kendileri bizzat sınıf öğretmenliği yaptığı öğrencilerin evlerini ziyaret ediyorlardı kendi istekleri ile. Böyle çaba sarfeden öğretmenlerimizin  de çok sayıda öğrenci kazandıklarını biliyorum. Niçin sendikalardaki arkadaşlar bu projeye hep birlikte karşı çıkarlar? Herhalde bu proje ile ilgili görüşleri alınmadı diye tepki gösteriyorlar. Eğer öyleyse bu bir eğitimci tavrı değil, Eğitim gönül işidir. Eğitim fedakarlık ister. Tabiki özlük hakları noktasında da öğretmenlerin haklarını korumak lazım. Eğer Düzce içerisinde bir öğretmenimizin sınıfında 25 öğrenci varsa bu öğrencilerden senede birinin evine öğretmenimizin gitmesi için sayın valimiz çaba gösteriyorsa, proje olarak bunu ortaya çıkarmışlarsa, öğretmenlerimizin özlük hakları noktasındaki çabalarını kabul ediyorum. Ancak, bu şekilde karşı çıkmalarını kabul edemiyorum.Çocuğun eğitimine katkı sağlayacak bir çabaya öğretmen arkadaşlarımızın karşı çıkacaklarını sanmıyorum. Sendikalarımız olayı çok farklı boyutlara çektiler. Bütün eğitimci arkadaşlarım ne yapılması konusunda eksiklikler varsa bunları talep etsinler, ancak bu projeyi devam ettirme konusunda çalışmalara da yardımcı olsunlar. ÖSS noktasında eğitim açısından bir takım sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız. Öğretmenlerin rızası olmadan, onları bu işe katmadan başarılı olmak mümkün değil."

Denenmesinde fayda var

Canlı yayınımıza telefonla bağlanan Milletvekili Fevai Arslan da , “ Düzce’de milli eğitimin durumu belli. Eğitim seviyesinin durumu belli. Her sene sonuçlar açıklandığında 1-2 puan yukarı çıkıyor ancak istenilen seviyeler henüz ulaşamadık.” Diyerek, İstenilen seviyeye ulaşmak adına böyle bir proje uygulamaya konulduğunu hatırlattı.

Arslan, “ Biz bunun yararlı olacağına inanıyoruz. Türkiye çapında olduğu gibi Düzce'de  özel okullar ve kolejler bu projeyi yıllardan beri uyguluyorlar. Görüyoruz ki, özel okullarda devlet okullarına göre, belli bir seviye yakalanıyor. Bu proje yararlı bir proje olmasa özel okullar bu projeyi uygulamaz diye düşünüyoruz. Denenmesinde fayda vardır. Veliler belki gerektiği kadar ilgilenmeyebiliyoruz. Çocuk evde de ilgiye muhtaçtır. Okulda öğretmenin gözü önünde ancak okuldan ayrıldığında göz arkası olabiliyor. Zaman aralıklarıyla ziyaretlerin çocuğun nasıl bir çocuğun nasıl bir ortamda hangi şartlar altında eğitim yapmak zorunda olduğunu görmesi bizce güzel bir şey. Özverili öğretmenler zaten velileri birebir tanımak istiyorlar. Bu düşünce içinde olan öğretmenler için ve bilhassa çocuklar için çok faydalı olacaktır.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN