İlaçta katılım payı getiren düzenlemede dün gece yapılan son dakika değişikliğiyle dışarıdan bu göreve atananlar da dâhil bakan ve milletvekillerinin emekli maaşları arttırıldı. Yine Söz konusu düzenleme ile Emekli Sandığı ile bağlantısı olmayan milletvekilleri de yaş ve prim günlerini doldurmak şartıyla iki yıl milletvekilliği yaparak milletvekili emeklisi olabilmeleri sağlandı.

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, Asgari ücretliler, yapılması düşünülen zamla simit bile alamazken milletvekillerinin bu düzenleme ile kendi önlerine tam anlamıyla “ballı kaymaklı kadayıf” koyduğunu söyledi.

Vekillerin kendi emekliliklerini düşündükleri gibi milletin emekliliğini de düşünmeleri gerektiğini belirten Bahadır, sağlık çalışanlarının döner sermayeleri emekliliğe yansıtılmadığı için emekli olduklarında aldıkları ücretin yüzde 50’sini kaybettiklerini ifade etti.

Milletvekillerinin vatandaştan alınacak ilaç katılım payı ile kendi emekliliklerini finanse ettiklerini ileri süren Bahadır, “ Milyonlarca memur kendilerine yapılacak zam ile ilgili olan toplu sözleşmeyi içeren yasa Tasarısı TBMM’ye bile gelmedi. Milyonlarca memur bu yasayı beklerken vekillerin önce kendi maaşlarını düzenlemeleri hoş olmamıştır.” Dedi. 

Haber; S. KAŞKIR