1997 model ve daha eski taşıtların hurdaya ayrılarak tescil kaydının silinmesi durumunda, ödenmemiş olan vergi cezaları ile tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilecek. Yeni düzenleme esnaf kesmini de memnun etti. Hurda Teşvik Yasası'nı olumlu bir gelişme olarak yorumlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Maliye Bakanlığı hurda yasası ile ilgili TBMM'ye sunduğu son düzenlemeyi destekliyoruz.' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın imzasını taşıyan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığı'na sunulmasını değerlendiren Palandöken, 'Hem çevre kirliliğinin önlenmesi hem de ekonomiye katkı sağlanması bakımından bu tasarıyı destekliyoruz. Çünkü bu geri dönüşüm stratejisi hem ekonomiye katkı sağlayacak hem de çevre kirliliğini azaltacak.' diye konuştu.
 
'YÜZBİNLERCE HURDA ARAÇ VAR'
Araç sayısının 31 Aralık 2016 sonu itibariyle ülke genelinde 21 milyonu aştığını ve yüzbinlerce hurda araç bulunduğunu belirten Palandöken, 'Hurda araç sahipleri büyük bir ümitle bu yasayı bekliyordu. Daha önce çıkan hurda teşvik yasalarında olduğu gibi hurda araç sahiplerine vergi indirimi sağlaması sevindiricidir. Belirli bir ağırlığı üzerinde ki aracı olanlar devlete teslim ettiği takdirde ağırlığına göre para alacaklar. Bunların yanı sıra ödemedikleri motorlu taşıtlar vergileri silinecek. Yine araca kesilmiş olan trafik cezaları kaldırılacak. Kısacası araç sahiplerine büyük avantajlar sağlayacak. Bunun yanı sıra aracı çalınan veya mevcut olmayanlara da araçtan kurtulabilmesi için çok büyük kolaylık sağlanacaktır. Çıkarılacak hurda teşvik yasası sayesinde eski araçların toplanması nedeniyle Karayollarında can ve mal güvenliği daha da artacaktır. Bunun yanı sıra çevre kirliliği daha da azalmış olacak.' dedi.