Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ve ödeme güçlüğü çeken mükelleflerin vergi borçlarını taksitlendirerek ödemelerine imkan sağlayan “Tahsilat Genel Tebliği”nin son günü yarın. Yarın son gün olması nedeni ile bugünde Düzce Vergi Dairesi Müdürlüğünde uzun kuyruklar oluştu. Uygulamadan; vade tarihi 01 Eylül 2008 tarihinden önce ödenmesi gereken ancak ödenmeyen her türlü vergi, resim, harç, fon, paylar, vergi cezası, para cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükellefler yararlanıyor. Ayrıca gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisinin uygulama kapsamına alınmamıştı.

Yasadan yaralanmak isteyen mükellefler başvuru süresinin bitimine sadece bir gün kala vergi dairesinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Başvuru dilekçelerinin taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi halinde postaya verildiği tarih, adi posta ile gönderilmesi halinde de vergi dairesi kayıtlarına intikal ettiği tarih, başvuru tarihi olarak dikkate alınacak.