Vergi haftası kutlamaları Düzce’de de çeşitli etkinliklerle başladı. Anıtparkta2ki çelenk törenin ardından, Düzce Defterdarı Sabahattin Parmakerli, 25 Şubat 3 mart tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın amacını anlattı.

Parmakerli,“Vergi haftasının amacı, Mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması için vergi mevzuatının doğan haklar ve ödevler konusunda bilgilendirilerek toplumda vergi bilincinin gelişmesini sağlamaktır. İleri medeniyetler seviyesine yükselmekte önemli görevler üstlenecek olan genç nesillerimizi vergi konusunda bilinçlendirmek büyük bir önem arz etmektedir. Bu sebeple ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen muhtelif İlköğretim okullarında hafta süresince vergi dairesi yöneticileri verginin önemi ile ilgili konferanslar vereceklerdir. Gelir İdaresi Başkanlığı mükellef odaklı hizmet anlayışı ile her gün gelişen teknolojisi ile hizmet kalitesini sürekli yükselterek gönüllü uyum projelerinin de desteği ile vergi gelirlerini arttırmayı hedeflemektedir. Düzce Defterdarlığı uygulamalarında mükellef hakları gözetmeyi ilke edinmiştir.” Dedi.
Vali’ye ziyaret
Anıt Parkta ki Çelenk Koyma töreninden sonra Vali Adnan Yılmaz ziyaret edildi. Yılmaz, defterdarlığın çalışmalarının memnun edici olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Düzce Defterdarlığının çalışmalarını ben şahsen beğeniyorum. Helalinden kazanıp, helalinden vergisini veren mükelleflerle sizi buluşturduğu için Düzce Şanslıdır. Takdir etmek, tebrik etmek, onları motive etmek, bize yakışan budur, bunu yapmak benim borcumdur. Ben hakkı teslim etmeliyim. Kızılay Genel Kurulunda ilimin çok önemli bir konusuna deyindim, benim sunumumda bu yoktu. Merhum Dr. Kemal Demir’in adının yaşatılması bir vefa borcuydu. Bu güzellikleri ortaya çıkartmak benim görevim. 14 bin öğrencimiz var bundan sonrada gelecek. Kimse açıkta kalamaz, dışarda kalamaz, Kızılay Genel Kurulu Başkanı ilimizi şereflendirdiği için kendisinden 400 kişilik öğrencilik yurdu ihtiyacımı paylaştım söz verdi. Biran evvel yerini belirlersek, 400 kişilik yurt yapılacak. Süratli bir şekilde eğer hazineden bir yerimiz yoksa 2B’den olabilir oradan da temin edemiyorsak benim maaşımın 1 milyarı benden. “ dedi
Kurumlar vergisinde ve gelir vergisinde 1. Olanları açıklayan Düzce Defterdarı Sabahattin Parmakerli, vergi rekortmenleri için bu akşam düzenlenecek olan ödül töreninden söz etti.
“Bu akşam vergi rekortmenlerine yönelik yemekli ödül töreni düzenledik. Mükelleflerimize plaketlerimizi taktim edeceğiz. Kurumlar vergisi 1.si SETA Elektrik, gerçek gelir vergisi 1.si İbrahim Temel oldu.”

Belediyeye ziyaret

Vergi Haftası’nın başlaması nedeniyle Düzce Defterdarı Sabahattin Parmakerli ve Defterdarlık ile Düzce Vergi Dairesi yönetici heyeti Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı makamında ziyaret etti.