Her yıl geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası'nın yirmincisinin dün başlayan kutlamaları bugün de devam ediyor. Vergi Haftası programı çerçevesinde Düzce İl Defterdarı vekili Fuat Yıldırım vergi dairesi çalışanlarından oluşan bir heyetle Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş ve oda üyelerini ziyaret etti.

Düzce SMMMO Başkanı Kudret Taş ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Vergilerin ödemesi bir ülkenin kalkınma potansiyeli olarak büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle vergilerin yatırılması gerekiyor. Vergi demek gelişme, düzenli bir ekonomi demektir. Kurumların hatta her insanın vergisini zamanında ödemesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Fuat Yıldırım SMMMO'da yaptığı konuşmasında kalkınmış ve sanayileşmiş bir Türkiye’nin güçlü bir ekonomi ile mümkün olduğunu belirtti. Yıldırım,” Güçlü Ekonominin en etkin kaynağı ise vergidir. Vergiyi herkesin mali gücü nispetinde ödemesi Anayasal bir ödevdir. İnsanın Devlete iki önemli görevi vardır. Birincisi askerlik yapmak, ikincisi ise vergi vermektir. Vergi tabanının genişletilmesi, kayıt dışı ekonomiyi kayda almak, bireylerin vergi yükünü arttırmaksızın, vergi gelirlerinde artış sağlanması, herkesin devlete yardımcı olması ile mümkün. Vergiyi vatandaşa sevdirmek, mali idarenin görevidir. Vergi idaresi, toplumda vergi bilincini geliştirmesi, gelir idaresi ile Mükellefler arasındaki ilişkiyi en üst seviyeye getirmek için, Vergi Haftası düzenlemektedir.” dedi.

Vergi Haftası nedeniyle programlar Ticaret ve Sanayi Odası ile DESOB ziyaretleriyle devam etti.