Her yıl geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası'nın yirmincisinin kutlamaları başladı. Kutlamalar ilk olarak Anıt Park'a çelenk sunumu ile başladı. Ardından Vergi Haftası programı çerçevesinde Düzce İl Defterdarı vekili Fuat Yıldırım vergi dairesi çalışanlarından oluşan bir heyetle Düzce Valisi Bülent Kılınç’ı makamında ziyaret etti.

Vali Bülent Kılınç, Vergi dairesinin en büyük sorunlarından birinin yer ve mekan sorunu olduğunu belirtti. Kılınç, vergi dairesi çalışanlarına mükelleflere hizmet verirken tıpkı bir banka gibi hizmet vermeleri gerektiğini ve bu nedenle mükelleflere sıra bekletilmeksizin yardımcı olunmasını istedi. Yakın zaman içinde yer sorununun da tamamen ortadan kalkacağını belirten Vali Kılınç,” Hükümet Konağı'nın arkasındaki binanın büyük bir bölümü bitti. Yakında buraya taşındığınızda çok daha iyi hizmet vereceğinize inanıyorum.”dedi.

Fuat Yıldırım Valiyi ziyaretinde yaptığı konuşmasında kalkınmış ve sanayileşmiş bir Türkiye’nin güçlü bir ekonomi ile mümkün olduğunu belirtti. Yıldırım,” Güçlü Ekonominin en etkin kaynağı ise vergidir. Vergiyi herkesin mali gücü nispetinde ödemesi Anayasal bir ödevdir. İnsanın Devlete iki önemli görevi vardır. Birincisi askerlik yapmak, ikincisi ise vergi vermektir. Vergi tabanının genişletilmesi, kayıt dışı ekonomiyi kayda almak, bireylerin vergi yükünü arttırmaksızın, vergi gelirlerinde artış sağlanması, herkesin devlete yardımcı olması ile mümkün. Vergiyi vatandaşa sevdirmek, mali idarenin görevidir. Vergi idaresi, toplumda vergi bilincini geliştirmesi, gelir idaresi ile Mükellefler arasındaki ilişkiyi en üst seviyeye getirmek için, Vergi Haftası düzenlemektedir.” dedi.

Fuat Yıldırım 2008 yılı sonu itibariyle tahakkuk eden gelirlerinin 359 Milyon TL. olduğunu belirterek,” Tahsilatımızda 222 milyon TL. olmuştur. Bütçe giderlerimiz 253 milyon TL. dir.” ifadelerine de yer verdi.