İhalesi bugün yarın yapılacak derken aylardır çalışmaların başlamadığı sadece 5 Ağustos 2010 tarihinde zemin etüdü yapılan Çoban Dalçık ile ilgili bir tarih de Düzce Milletvekili Celal Erbay verdi. Erbay'ın açıklamaları öncesi daha önce Çoban Dalçık için yapılan açıklamaları hatırlayalım. Ne demişlerdi?

2 Haziran 2010 tarihinde AK Parti İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti eski İl Başkanı Fevai Arslan, çoban dalçıkta bir sorun olmadığını söylemiş ve yedinci aya kadar çalımaların başlayacağını söylemişti.

29 Haziran 2010 tarihinde Çoban'da incelemelerde bulunduğu sırada Belediye Başkanı İsmail Bayram Çoban Dalçık'ın inşaatının Temmuz ayını işaret ederek başlayacağını ifade etmiş ve çalışmaların 29 Ekim tarihine yetişeceğini ifade etmişti.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve 29 Ekim tarihinde ne Başbakan geldi ne de Çoban Dalçık açıldı. Bırakın açılmayı kazma bile vurulmadı. Daha sonra 13 Aralık 2010 tarihinde Çoban Dalçık ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Bayram, bu kez tarihi Ocak ayı vermiş ve Ocak ayında dalçığın ihalesinin yapılacağını, ihalenin ardından çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağını ve 3 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini söylemişti. Bu söylenen de tutmadı.

Bu kez dalçık ihalesi için tarih veren isim Düzce Milletvekili Celal Erbay oldu. Halk günü toplantısında “2 müjdem var” diyerek basına açıklamalarda bulunan Erbay, “Hepimizin gözlediği çoban kavşağı dalçık beklentimiz için bir adım daha ilerledik. 8 Mart'ta Çoban Dalçık İhalesi yapılacaktır“ dedi.

Gümüşova dalçık ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erbay, “ D-100 karayolu üzerinde Gümüşova Dalçık tamamlandı. Fakat müteahhitin işe devam etmesine yönelik bakanlığın limiti bitti. Tekrar bir ihale yapılıyor. Bu ihalede 11 Mart'ta yapılacak. Böylece Düzceli'nin bugün hissetmiş olduğu ulaşım problemi belli ölçüde hafifleyecek. Çoban dalçıkın gerçekleşmesi Düzce'ye çok büyük bir rahatlık sağlayacak” diye konuştu.

Haber; Ş. ÇAKIR