15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 183 gün geçti. Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik başlatılan soruşturma ve operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, Düzce Valiliği bugüne kadar kamu kurumlarında yapılan operasyonlarla ilgili sayıları paylaştı.

Çilimli Cezaevi küçük bir şehir gibi…
Tutuklanarak Çilimli Cezaevi’ne gönderilenler arasında birçok tanınmış ve ünlü isimlerde bulunuyor. Özellikle de tutuklu bulunanların mevki ve makamları dikkat çekici. Adeta küçük bir şehri andıran Çilimli Cezaevinde, Vali yardımcılarından Kaymakama, Başsavcı’dan Hakim ve Savcılara, generallerden subaylara, Erbaş, polis, polis müdürleri, öğretmen, doktor, doçent, profesör, avukat, imam, muhtar, gardiyan, veteriner, öğrenci, sendikacılar, çeşitli birimlerde çalışan memurlar ve bunların dışında birçok tanınmış işadamı bulunuyor.

Sayı 778’e yükseldi…
Düzce’de başlatılan FETÖ/PDY darbe soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan kamu kurumlarında görevli personel sayısı 788’a yükseldi.

718 kişi görevden uzaklaştırıldı…
Hakkında idari ve adli işlem gerçekleştirilen 788 personelden 718’inin görevinden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

314 tutuklama 19 firar…
Ayrıca adli sürece ilişkin de bilgilendirme yapılarak, 314 kişinin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklandığı, 99 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve firari olan 19 kişinin ise arandığı bildirildi.