Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in öncülüğünde Düzce'deki tüm belediye başkanlarının da içerisinde yer aldığı başkanlar heyetinin ABD ziyareti hız kesmeden devam ediyor. 30 Nisan-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında ABD'nin Teksas ve Washington eyaletlerini kapsayan teknik inceleme gezisi kapsamında bir yandan önemli firmaların yetkilileri ile biraraya gelen bir yandan da katı atık tesisleri ve atık su temizleme merkezi başta olmak üzere teknik incelemelerde bulunan başkanlar, turistik geziler de gerçekleştiriyor.



Amerika gezilerinde 8 günü geride bırakan başkanların, 6 Mayıs Cuma günkü durakları Amerika’nın Washington eyaleti oldu. Burada 1914 yılında kurulmuş olan Uluslararası Yerel Yöneticiler Birliği ICMA ve Türkiye Belediye Başkanları Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. ICMA Başkan Yardımcısı Davit Grossman'ın “Akıllı Şehirler, Teknolojiler ve Halk Katılımı” sunumunun sonrası Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Keleş ve ICMA Başkan Yardımcısı Grossman ortak metne imza attı.


Maryland Diyanet Merkezi Camisi'nde cuma namazı kıldılar

Belediye başkanları, katıldıkları “Akıllı şehirler, teknolojiler ve halk katılımı” konulu toplantının  ardından, Maryland Diyanet Merkezi Camisi'nde ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Washington Diyanet Sorumlusu Yaşar Çolak'ın katılımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı diyanet kompleksinde Cuma namazını kıldı.



Namaz için gittikleri Maryland Diyanet Merkezi Camisi'ni gezen başkanlar bol bol selfie çektirmeyi de ihmal etmedi.

Haber:C.ÜSTÜNER