Düzce merkeze bağlı Yeni Mahalle Kırıklar Sokak’ta günün erken saatlerinde köpek kurtarma operasyonu vardı.  

Yılmaz Apartmanı’nın çatısından sabah saat 06:00 sıralarında köpek sesi geldiğini duyan apartman sakinleri, mahsur kalan köpek için harekete geçti. 3 katlı apartmanın çatısından bitişikteki çatıya geçen köpek için Düzce Belediyesi 153 Beyaz Masa hattını arayan vatandaşlar, uzun süren bekleyişe karşılık ekipler gelmeyince mahsur kalan köpeği kendi çabalarıyla kurtarmak için kolları sıvadı. Çatıya çıkan iki vatandaş, bulunduğu yerden aldıkları köpeği sağ salim aşağıya indirdi.




Ancak yardım istenmesine karşılık Beyaz Masa’da görevli personelin itfaiye erlerini mahalleye göndermemesine büyük tepki vardı.
Birkaç kez Beyaz Masa’yı aramalarına karşılık olumlu yanıt alamadıklarını belirten Namık Yılmaz, ‘Dilekçe ile başvurun” cevabına çok şaşırdıklarını aktardı.




İtfaiyenin sadece yangınlar için değil hayat kurtarmak için çalıştığını anımsayan Yılmaz, şöyle konuştu:
“İtfaiye ekipleri 2 km’lik mesafeye gelemedi. Komşular ile birlikte köpeği çatıdan biz indirdik. Nerdeyse köpek aşağıya düşecekti. 3 saatte itfaiye gelmez mi buraya, bize gelmiyorum deseler biz çaremize bakarız. Gelecekleri yer 2 km’lik bir mesafe. Bir de köpeği çatıdan indirmek için gidip dilekçe vermemiz gerekiyormuş. Dilekçe ile başvuracaksa sorunu çözmesi için neden 153 Beyaz Masa’yı arıyoruz.”