7 farklı ülkeden 47 öğrenci ‘Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi’ kapsamında Ankara Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Başkanı Melih Sadık Aras ve Proje Koordinatörü Belma Görenekli ile Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti.

Ankara Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Başkanı Melih Sadık Aras, yürüttükleri projenin detaylarını Vali Ali İhsan Su’yla paylaştı. Aras, “ ’AB Gençlik Değişim Projesi’ kapsamında Düzce’ye geldik. 4 gündür Düzce’deyiz. Gelecek Pazartesi günü ülkelerine dönecekler. Çocuk işçiliği konusunda çalışma yapılıyor. Herkes kendi ülkesindeki çocuk işçiliği sorunuyla ilgili genel bir sunum hazırladı. Bu konuda istatistik oluşturdular” dedi.
Gençlik Değişim Projelerinin esas amacına değinen Aras, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin gençlerinin bir araya gelip birbirleriyle ilgili ön yargıların kırılması olduğunu aktardı.

Başkan Aras, ülkemizin birçok yönden gereği gibi tanınmadığını söyleyerek bu tür projelerde küçük şehirlere giderek Anadolu kültürünü daha iyi tanıtmak istediklerini söyledi. 

Aras’ın açıklamasının ardından konuşan Vali Ali İhsan Su, ülkelerin ve insanların birbirlerini tanımalarının çok önemli olduğunu söyleyip projenin başarılı olmasını diledi.

 

Haber:Y.SEVER