Akçakoca 5 saatlik yağmura teslim oldu. İlçede 26 Temmuz gecesi başlayan ve yaklaşık 5 saat süreyle aralıklı olarak devam eden şiddetli yağış ağır tahbirata neden oldu. Deniz yağmur suları ile birlikte kıyıya iyice yaklaşırken, plajlar da yağışla birlikte zarar gördü.Osmaniye Mahallesindeki kilit parke taşı döşenen yollar yağışın ardından adeta savaş sonrasını andırırken, Belediye ekiplerinin de iki gündür yoğun bir mesai yaptığı da gözleniyor.

Yoğun yağmur yağışının ardından işyerleri su basan esnaflar, belediyenin kendilerine sağladığı vidanjör yardımıyla suları tahliye ederken, bir çok bölge yağmur sularının akıttığı kum birikintileri ile doldu.

Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yağışa hazırlıklı yakalandıklarını belirterek, yağış bekliyorduk, ancak bu kez yağmur tahminimizden çok çok fazla yağdı. Buna rağmen ilçemiz bu yağışı en az zararla atlattı dedi. Ekiplerin 24 saattir ara vermeden çalıştığını ve büyük bir özveri örneği sergilediğini belirten Albayrak, oluşan hasarı onarmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.