Düzce Üniversitesi Akçakoca MYO’da bir panele katılan Dışişleri Eski Bakanı ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Avrupa birliği sürecinde gelişmeler ve yaşanan sorunları değerlendirdi.

Panelin açış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Yakış ile sürekli olarak üniversitenin sorunlarını paylaştıklarını, ileride projelerin gerçekleşmesinin mutluluğunu da paylaşmayı dilediğini belirtti., Şerifoğlu Üniversitenin vizyonunun bilginin topluma yaygınlaştırılması ve yerel anlamda il ve ilçelerdeki katma değerin arttırılması olduğunu söyledi.

Yaşar Yakış’ın biyografisinin okunmasının ardından  kürsüye çıkan Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, yalınayak dolaştığı yerlerde kurulan bu üniversitenin öğrencileri ile bir toplantıda buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yakış konuşmasında, kömür birliği olarak başlayan AB tarihini ve başlangıcından bugüne Türkiye’nin AB Macerasını anlatırken,  Türkiye’nin Kıbrıs Rum kesimine liman ve havalimanlarını açması ile ilgili olan ek protokolün getirdiği sıkıntılardan da söz etti. Yakış, esasen limanları açmanın bir tanıma anlamına gelmeyeceğini dile getirdi.

Yakış,  uyum için 35 başlık açıldığını, bunlardan üçünün hemen kapatıldığını, sekizinin ise 2004 yılında açılması için ek protokolün tanınması şartına bağlandığını, kalan 24 başlıkta uyum çalışmalarının sürdüğünü söyledi. AB tüm başlıkları kapatsa dahi 35 başlığın tamamının uyum içine getirileceğini söyleyen yakış, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtladı...