Yerel seçimlerde Düzce'de görünmeyen ve aradan geçen zamanın ardından dün Merkez İlçe Teşkilatının toplantısına katılan AK Parti Düzce Milletvekil Yaşar Yakış, ÖNCÜ TV'ye önemli açıklamalarda da bulunmuştu. Yakış, açıklamasında Japonya'yı örnek göstererek yapılan bir hatada Japonya'daki yetkililerin ya intihar ettiğini ya da görevlerinden istifa ettiklerini söylemiş ama Türkiye'de böyle bir uygulama olmadığını belirtmişti.

Özellikle yerel seçimlerde Düzce'den çok oy kaybeden AK Parti yönetimini hedef aldığı gözlenen Yakış, yönetimde bazı değişikliklerin olacağı sinyallerini de verdi. Özellikle yaklaşan İl Başkanlığı seçimleriyle birlikte AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan'ın görevden ayrılabileceği ihtimalleri de ön plana çıkarken yerel seçimler öncesinde partisinin seçim gezilerine katılan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun da görevinde başarısız olduğu gerekçesiyle hedef noktası olabileceği gözleniyor.

Yakış'ın açıklamaları, partinin İl Başkanlığı ile birlikte ilçe teşkilatlarında da değişiklikler olabileceği izlenimi yaratıyor. Yapılan toplantıdan önce İl Başkanı Fevai Arslan ile Milletvekillerinin yaklaşık 10 dakikalık özel görüşmelerinde de seçimlerle ilgili bazı konuları ele aldığı belirtiliyor. Toplantıyla ilgili Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin yarın basın açıklaması yapacak. Yakış'ın kimleri hedef aldığı ya da yaptığı açıklamayla ne demek istediği ise ilerleyen günlerde belli olacak.