Düzce tarihinde görülmemiş bir kamuoyu bilgilendirmesine şahit oldu! Bilindiği gibi her basın kuruluşu vatandaştan gelen şikayet ve eleştirileri gündeme taşır, ilgili kurum etik kurallar çerçevesinde gerek görürse açıklamada bulunur. Ancak vatandaşın ağzından dökülen kelimeler için hiçbir kurum ya da kuruluş  'Yalan' demez. Ta ki bugüne kadar! Düzce Belediyesi'nin gelmiş geçmiş en "Düzeysiz" açıklamasını gözler bugün okudu.

Bugün saat 11:51'de Öncü TV'nin internet sitesinde "Beyaz Masa'dan Pes Dedirten Cevap-Ya vatandaş kurtarırken düşseydi?" başlıkları altında bir haber yayınlandı. Haberin özeti şu şekilde: "Merkeze bağlı Yeni Mahalle’de bir apartmanın çatısında mahsur kalan köpeği itfaiye sevk edilmeyince vatandaşlar kurtardı. İtfaiyenin sevk edilmesi için belediyeyi arayan bir vatandaş, Beyaz Masa’dan kendisine “Dilekçe ile başvurun” yanıtı verilmesine tepki göstererek, “Dilekçe ile başvuracaksa sorunu çözmesi için neden 153 Beyaz Masa’yı arıyoruz.” dedi."

Hem haberin özetinden hem de internet sitemizdeki video izlendiğinde anlaşılacağı üzeri haber tamamiyle vatandaşların şikayetinden oluşuyor. Öncü TV'yi arayarak haber ekibimizi mahalleye çağıran vatandaşlardan Namık Yılmaz, birkaç kez Beyaz Masa’yı aramalarına karşılık olumlu yanıt alamadıklarını belirterek, “İtfaiye ekipleri 2 km’lik mesafeye gelemedi. Komşular ile birlikte köpeği çatıdan biz indirdik. Nerdeyse köpek aşağıya düşecekti. 3 saatte itfaiye gelmez mi buraya, bize gelmiyorum deseler biz çaremize bakarız. Gelecekleri yer 2 km’lik bir mesafe. Bir de köpeği çatıdan indirmek için gidip dilekçe vermemiz gerekiyormuş. Dilekçe ile başvuracaksa sorunu çözmesi için neden 153 Beyaz Masa’yı arıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 Ancak bu ifadeleri sanki vatandaş söylemiyor Öncü Haber kafasına göre haber yazıyor gibi bir algı oluşturmaya çalışan Başkanlık İletişim Ofisi'nin çalışanı sabah saatlerinde Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner'i arayarak, "Yalan haber yapıyorsunuz" ifadesini kullanıyor.Bunun üzerine Üstüner, "Ne demek yalan haber, sen vatandaşın bize ilettiği şikayet için yalan mı diyorsun. Vatandaşa yalancı mı diyorsun?" diyerek tepki gösteriyor. Beyaz Masa'ya köpekler için başvurulduğunu doğrulayan ancak sabahki olay için dilekçe istenmediğini savunan çalışana Üstüner, "O zaman açıklama metni gönderin yayınlayalım" cevabını veriyor. Çalışan da açıklama göndereceklerini söylüyor.

Ancak ilerleyen saatlerde Düzce Belediyesi'nin sitesine bakıldığında sanki Öncü TV vatandaşın şikayetini gündeme taşımamış, belediyeye de "Açıklamanızı gönderin yayınlayalım" dememiş gibi sadece şahsi hırslar gözetilen bir metin yayınlandı.
Metinde aynen şu ifadelere yer alıyor:

"İlimizde faaliyet gösteren bazı basın yayın organlarında Düzce Belediyesi Beyaz Masa hizmetini karalama amaçlı haberler üretildiğini üzüntü ile izlemekteyiz. Sabah saatlerinde Beyaz Masa personelimize telefon ile iletilen bir vatandaş talebini, olaylarla hiçbir alakası olmayan üçüncü şahıslardan öğrenen, kulaktan dolma bilgilerle ve uydurma cümlelerle süsleyerek kamuoyunu yanıltma amacıyla servis eden kişiler için değil, kıymetli vatandaşlarımız için konu hakkında açıklama yapma gereği duyduğumuzu belirtmek isteriz.4 Aralık 2019 Çarşamba günü sabah saatlerinde Beyaz Masa personelimize ulaşan vatandaşımız çatıda bir sokak köpeği olduğunu bildirmiş, ekip yönlendirilmesini talep etmiştir. Talebi yaklaşık 5 dakika içinde Veteriner İşleri Müdürlüğüne ileten personelimiz konuyu ilk görüşmeden itibaren takip etmiştir. Yoğunluk sebebiyle saat 09:17'de Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı personelimizin ulaştığı ilgili vatandaşımız, sokak köpeğini kendi imkanları ile bulunduğu yerden aldıklarını belirtmiş ve personelimizin müdahalesini gerektirecek bir durum olmadığını iletmiştir.Aynı gün saat 10:50'de, aynı vatandaşımız Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı personelimize şahsi telefonundan ulaşarak başka bir vatandaşımızın sorumluluğu altında bulunan, başka bir köpek için müdahale talebinde bulunmuştur. İlgili personelimiz, sahiplenilen hayvanların, yasa çerçevesinde kişinin malı sıfatı taşıdığından dolayı herhangi bir müdahale yapılamadığını belirterek yine de Beyaz Masa'ya resmi dilekçe ile başvuru yapmalarının faydalı olacağını aktarmıştır.

Değerli Düzce halkına karşı sorumluluğumuz gereği ve vatandaşımızın huzuru, hizmeti ve refahını sağlama amacımızla böyle bir açıklama yapmamız elzem hale gelmiştir.Düzce Belediyesini itibarsızlaştırmak, iftira ve yalanla olumsuz algı oluşturmak amacıyla yapılan haberin kaynağını esefle kınıyor, kötü niyete kalem çalıştıran, meslek etiğinden yoksun, kendisine ?araştırmacı gazeteci' diyen vasıfsızlara karşı da çok kıymetli hemşerilerimizi uyarmayı kendimize görev görüyoruz.
Düzce Belediyesi sorumluluğu altında olan hiçbir canlıya karşı görevlerini bugüne kadar aksatmamıştır, bundan sonra da aksatmayacaktır. Saygılarımızla"

Bir belediye bir basın kuruluşu için nasıl "İftiracı, yalancı, kötü niyetli, meslek etiğinden yoksun, vasıfsız" ifadesi kullanabilir! Bir basın kuruluşunun bir belediye başkanı için ya da çalışanı için "İftiracı, yalancı, kötü niyetli, meslek etiğinden yoksun, vasıfsız" deme hakkı yoksa kendi hırs ve öfkesi için belediyeyi kullanan bir çalışanın da yoktur. Böyle bir açıklama Düzce Belediyesi tarihinde ne görülmüş ne de duyulmuştur. Geçmişte de bu tür eleştirilere gelen yanıtlar her zaman etik ve seviyeli olurken, vatandaşın ağzından dökülen kelimeler ortadayken kimse bunu "Öncü Haber kafasına göre algı oluşturuyor" şekline döndüremez.

En başta da vurguladığımız gibi vatandaştan gelen şikayetlere her zaman kulak veren Öncü Medya dün olduğu gibi bugün ve yarın da halkın sesi olmaya devam edecek. Her zaman kurumların, şahısların cevap hakkını gözetecek! Şahsi hırslara göz yummayacak! Böyle bir açıklamadan sonra Düzce'nin geleceği için didinen bir Başkanın çalışma ekibinin bu tür hamlelerle iyilik mi yaptığı yoksa menfaatleri için kuyu mu kazdığı sorgulanmaya başladı.

Öte yandan haberimizin ardından Beyaz Masa ile ilgili haber merkezimizi yorum yağmuruna tutan vatandaşlar sabahki şikayeti doğrular nitelikte ilgisizlikten yakınan ifadeler kullandı.