Düzce Belediyesi’nin toplu ulaşım araçları sağlıkçılar için yollara çıktı

Koronavirüs salgını ile en ön safta mücadele veren sağlık çalışanlarının Arife gününden başlayarak Ramazan Bayramı boyunca sürecek “Sokağa Çıkma Yasağı” nedeniyle ulaşım mağduru olmaması için harekete geçen Düzce Belediyesi, toplu ulaşım araçlarını sağlıkçılar için yollara çıkardı.

‘Pes’ dedirten olayın kahramanı: Selma Gürbüz

Ancak bu sabah bazı bölgelerde ufak çaplı ulaşım sıkıntılar yaşanırken, ‘Pes’ dedirten olayın kahramanı ise Selma Gürbüz isimli kadın oldu. Sabah haber merkezimizi arayan sağlık çalışanlarından bazıları ulaşımla ilgili sorular yöneltip sıkıntının nasıl giderileceği konusunda fikir alışverişinde bulunurken, yine haber merkezimize ulaşan Selma Gürbüz, “Polis 155, Vefa Destek Grubu ve Düzce Belediyesi aradığım halde benimle ilgilenmedi.” dedi.

“Ben de sağlık çalışanıyım, kimse benimle ilgilenmedi” yalanı

Bu çarpıcı iddianın sahibi kadın, “Sağlık görevlisiyim” dediği Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde yaşadığını iddia ettiği mağduriyeti Öncü Haber mikrofonuna anlattı. Olimpiyat Kavşağı civarında oturduğunu ve sabah işe gidebilmek için büyük mücadele verdiğini söyleyen Gürbüz, “İşe gidebilmek için, Polis 155, Vefa Destek Grubu ve Düzce Belediyesi’nden yardım istedim. Ancak her biri ilgilenemeyeceklerini söyledi. Düzce Belediyesi Beyaz Masa’dan, bana yeşil otobüslerin çalıştığını ve onlara binebileceğimi söylediler. Ancak saatlerce beklememe rağmen, gelen otobüs olmadı. Zaten otobüslere ücretsiz bindiğimiz için sağlık çalışanlarını araçlarına almak istemiyorlar. Zorluk çıkartıyorlar. Ben bir bayanım, yollarda balicisi, tinercisi var. İşe gelip, giderken korkuyorum. Sağ olsun bu sabahta beni hiç tanımadığım bir temizlik görevlisi hastaneye kadar bıraktı.” dedi.

Catering şirketi çalışanı çıktı

Bunun üzerine Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer ile Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ile yaşanan sıkıntı hakkında görüştük. Haberimiz üzerine iddia sahibi kadın ile ilgili gerekli araştırmaları yapan Tuncer ve Balbay, “Sağlık görevlisiyim” diyen Selma Gürbüz’ün aslında üniversite hastanesine yemek hizmeti sağlayan catering şirketinin çalışanı olduğu ve ulaşım hizmetinin de söz konusu şirketin sorumluluğunda olduğunu bildirdi. Kendisini özellikle sağlık personeli olarak tanıtarak, Öncü Haber’i yanıltmaya ve yanlış algı oluşturmaya kalkan söz konusu çalışanla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını bildiren Başhekim Balbay, hem yalan haber yaptırmak hem de mesai saati içerisinde demeç vermekten gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz

Sabah haber merkezimizi iyi niyetle arayarak bilgi alan sağlık çalışanlarını tenzih ederek, bu tip yalan yanlış söylemlerle basını kullanmaya kalkanların mumunun yatsıya kadar bile sürmeden söndüğü bu yaşanan olayla bir kez daha gözler önüne serildi. Sağlık personeli olmayan birinin ‘Üniversite Hastanesi’nin sağlık kadrosundayım’ diyerek verdiği demeci de siz okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.