Çevre ve Yaşam Hakkı Platformu aktivistleri Hayvan Barınağı'nda 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Hayvan Barınağını ziyaret etti. Ziyarette hayvanlara mama veren ve onlarla yakından ilgilenen aktivistler basın açıklaması yaptı.

İLK DEFA BİZİM DIŞIMIZDA KATKI SAĞLANDI
Çevre ve Yaşam Hakkı Platformu Kurucusu aynı zamanda Hayvan Hakları Federasyonu Gönüllüsü Neşe Perihan Kulak grup adına hayvanlar için beklentilerini ve yapılan çalışmaları ifade etti.“2 Ekim’de Akçakoca’da çalışmalara başladık. Gözlem ve tedavi çalışmaları yaptık. Akçakoca’da 2 Ekim’de hayvan severlerin dışında ilk defa Kızılay Akçakoca Yaşlılar Konuk Evi 4 Ekim etkinlikleri organizasyonunu üstlenerek çok güzel bir ev sahipliği yaptılar. İlk defa konuk olarak katıldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Aralarında para toplamışlar. Akçakoca hayvan bakımevine ve yaşlılar konuk evinin bahçesine su odağı aldılar. Barınağa da mama ve süt takviyesi yaptılar. Biz hayvan severlerin dışında bu çabanın sergilenmesi oluşturduğumuz kamuoyunun neler sağladığının göstergesidir.”

O ZAMAN MÜCADELEYE GEREK KALMAYACAKTIR
Dünya’da barışın egemen olduğu bir ortam arzuladıklarını söyleyen Kulak, huzur ortamının hakim olduğu bir Dünya’da hayvan hakları için bu kadar mücadele etmelerine gerek kalmayacaklarını söyleyerek onlar için beklentilerini aktardı. Kulak, “Hayvanların doğal ortamlarda kafesler arkasında olmadan, insanların onlara sahip çıkarak beraber yaşama düşüncesinin hakim olduğu bir ortamda yaşamak istiyoruz.” dedi.

Haber:Y.SEVER