Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Osman Yaman ile Yeni Taşköprü Köyü Muhtarı Ahmet Kılıç arasında sular durulmuyor. Yaklaşık 2 ay önce derneğin borcu olduğunu iddia ederek dernekten istifa eden Muhtar Kılıç’ı, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yaman pozitif ayrımcılık istemesinin yanında yalancılıkla suçlamıştı.

Düzce Muhtarlar Derneği Başkanın iddialarının ardından Kılıç suskunluğunu bozdu. Dernek eski yönetim kurulu üyelerinden olan Kılıç, Yaman’ın TSO Yönetim Kurulu Başkanlığına verdiği dilekçeyi göstererek “Ben daha önce dernekte çalıştım ancak bu başkan gibi çalışanı görmedim. Ben belge ile konuşuyorum. Dilekçede kira borcumuzun silinmesi ve kiranın 500 TL ye düşürülmesi isteniyor.” Şeklinde konuştu.

Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Düzce Şube Başkanı Osman Yaman’ın Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına verdiği 30.05.2011 tarihli dilekçeyi gösterdi. Dilekçede şu ifadeler bulunuyor.

“ Halen birikmiş olarak 9.000 TL borcumuz bulunmaktadır. Birikmiş olan borcumuzu ödeme güçlüğü çekmekteyiz. Derneğimizi sıkıntıdan kurtarmak için borcumuzun silinmesi ve kira bedelimizin de 500 liraya indirilmesini takdirlerinize sunuyorum."

Haber; S. KAŞKIR