Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Yeni Taşköprü Muhtarı Ahmet Kılıç, Başkan Osman Yaman’ın seçim öncesi verdiği sözleri ve taahhütleri yerine getirmediği gerekçesiyle istifa ettiğini açıklamıştı. Kılıç, artık sabrının taştığını ve genel Kurul sonrası verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini kaydetmişti.

Yapılan açıklamaların ardından konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yaman, “Taşköprü Muhtarı kendi özel isteklerini yerine getirmediğimiz için istifa etmiştir.” Dedi. “Hizmet alımında bizden pozitif ayrımcılık yapmamızı istedi. Biz de bu ayrımcılığa hayır dedik.” İfadelerini kullanan Osman Yaman, parke döşemesinde daha hiç hizmet alamayan köylerin olduğunu vurguladı.

Dernek hakkında da açıklamalarda bulunan Taşköprü Muhtarı Ahmet Kılıç, derneğin hiç faal olmadığını ve derneğin kira borcunun gün geçtikçe arttığını belirtmişti. Bu iddialara da cevap veren Başkan Yaman, Öyle bir şey yok. Bizim derneğimiz gayet aktif çalışmalarına devam ediyor. Kimseye de bir kuruş borcumuz yok. Kendi menfaati için böyle konuşuyor.” Şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL