Tüm Baca Temizleyicileri Zanaati Merkez Federasyonu ve Düzce Belediyesi İtfaiye müdürlüğü organizasyonuyla Almanya'dan gelen 4 uzman tarafından sektörde faaliyet gösteren firma, dernek ve ilgili kişilere yangın ve yangından korunma ile ilgili seminer verildi. Tüm Baca Temizleyicileri Federasyonu'nun katkılarıyla gerçekleştirilen seminer için Düzce, pilot il olarak seçildi

Seminer öncesinde açıklamalarda bulunan Düzce İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, itfaiye olarak her zaman olası olumsuzluklara hazır olmaları gerektiğini söyledi.
İşleyen,''Bildiğimiz bir konu dahi olsa biz bunu biliyoruz diyerek eğitimden kaçmamalıyız. Bilmediğimiz noktalarda olabilir. Bu nedenle eğitim seminerlerine öncelik vermemiz gerekiyor. Ülkenin en zor işini yapan biz itfaiyeciler her şeye hazırlıklı olmalıyız'' ifadelerini kullandı.

Düzce'nin pilot il olarak seçildiğini belirten Tüm Baca Temizleyicileri Zanaati Merkez federasyonu Başkanı Can Çetin de seminer öncesinde yaptığı açıklamada bu tür organizasyonların itfaiye ekiplerinin yangın konusunda bilmediklerini öğrenme bakımından önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Almanya'daki Cet-Total ve Tayco Şirketlerinden gelen 4 uzmanın yangın konusundaki semineri yapıldı. Düzenlenen seminer yarın da Türkiye'deki tüm itfaiye teşkilatlarındaki daire başkanlarının, itfaiye müdürlerinin ve itfaiye eğitim amirlerinin katılımlarıyla devam edecek.