Her yıl yaz ayları geldiğinde havaların da ısınması ile birlikte yangınlar artıyor. Bu yıl yaz aylarında da bu gibi yangınların yaşanmaması için bugün Valilik Makam toplantı salonunda Orman Yangınlarını önleme komisyonu toplantısı yapıldı.

Vali Vasip Şahin'in başkanlığı'nda yapılan toplantıya Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, val yardımcıları ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, orman yangınlarının yaşanmaması için alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve neler yapılacağı konusunda fikir alışverişi için bir araya gelindiğini ifade etti.

Şahin, “Orman bakımından yüksek bir potansiyele sahibiz. Bölgemizdeki nem oranımızın az olması yangın riskini azaltsada bu risk yine de var. Geçmiş yıllarda bu riskler yangına dönüştü. Biz bugün burada kurumlar olarak bu konuyu önceden tartışıp karara bağlamamız gerekir. Ormanlar her bakımdan önemli bir imkan. Biz bu varlığımızı da pozitif olarak kullanmamız lazım. Bu kapsamda bugün kontrolsüz kesim, yangın ve bu gibi bazı tedbirleri almak için toplandık.” dedi.

Haber, R. BAL