Akademililer Birliği’nin 46 yıldır düzenlediği geleneksel iftar yemeği, 3. kez Bolu’da gerçekleştirildi. Highway Balo ve Kongre Salonu'nda gerçekleşen iftar yemeğine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. İftar programına Bahçeli’nin yanı sıra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri, çok sayıda akademili işadamı ile Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz da katıldı. İftar yemeğinin ardından katılımcılara ve basına hitaben bir konuşma yapan Bahçeli, halkın Köşk'e taşıyacağı cumhurbaşkanı konusunda dikkatli olmasını istedi.

 

Türkiye felakete doğru sürükleniyor

12 yıllık AK Parti iktidarını değerlendiren Bahçeli, Türkiye'nin bölünmenin eşiğinde olduğunu savundu.

Bahçeli, "12 yıldan beri ülkemizi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetmektedir. Şuan ülkemiz çok ciddi kaoslar, krizler, bunalımlar yaşamaktadır ve Türkiye bir felakete doğru sürüklenmektedir. İktidar, kendisine oy vermiş olan kitleyi sürekli yanında tutabilmek içinde gerilim stratejisi uygulamak suretiyle taraftarları pekiştirmenin yolunu tercih etmektedir. Türkiye'nin değişime ihtiyacı var düşüncesiyle bu millet aldatılmış, kandırılmış ama gerçekten görmüştürki değişimden ziyade dönüşümle ülke karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün Türkiye bölünmenin eşiğindedir. Bunu demokratik açılım, barış süreci olarak ifade edip bu aziz mileti aldatmaya kalkmamalıdır. Gerçeği görmeliyiz ve iyi anlamalıyız ve değerlendirmeliyiz." dedi.

 

 

 

Bu seçimi önemsemeliyiz

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için değerlendirmelerde bulunan MHP Lideri Bahçeli, bu seçimin çok daha dikkatli olmayı gerektirdiğini savundu. Bahçeli, şöyle konuştu:

"Önümüze bir fırsat çıktı, o da Cumhurbaşkanlığı Seçim'leridir. 12. Cumhurbaşkanı seçilecek. Bu seçim diğerlerinden farklılık göstermektedir. İlk defa halk oyuyla cumhurbaşkanı seçilecek. Bu seçim çok daha dikkatli olmayı gerektirecektir. Bağımsız ve bağlantısız sadece ve sadece millet idaresine dayalı bir yolla cumhurbaşkanını halk tarafından seçtiremediğimiz taktirde Türkiye çok daha karanlık yerlere doğru acımasızca sürüklenebilir. Öyleyse bu seçimi önemsemeliyiz. Bu seçimle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin şımarmış, güç delisi haline gelmiş ve ben ne yaparsam yapayım halkı her zaman yanıma alır, medya propagandasıyla kendim de olmak üzere, istediğimi cumhurbaşkanı yapabilirim düşüncesiyle cumhurbaşkanının kim olacağını kendi aralarında şekillendirmeden bunu olgunlaştırmaya çalışan bir davranışı da hep beraber takip etmekteyiz."

 

 

 

Kimse Başbakan Erdoğan dememeli!


Başbakan Erdoğan'ın adaylığını eleştirerek açıklamalarına devam eden Bahçeli, YSK'nın Başbakan olarak seçimlere girebilir kararına tepkisini bir kez daha yineledi.


Bahçeli, "Bu cumhurbaşkanlığına aday olan kişi baştan aşağıya yalanla kendisini inşa ediyor. Bu gün hala söylüyoruz, başbakan olarak senin seçimlere girmeye hakkın yok. Yasayı hazırlarken milleti her konuda aldattığın gibi bu konuda da aldatmışsın. Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz ediyoruz, Yüksek Seçim Kurulu başbakan olarak seçimlere girebilir kararı alıyor. Bu bir haksız rekabet değil mi? Milletin imkanlarını kendi menfaatine kullanan bir şahıs olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde kendini ortaya koyarken diğer iki aday üzerindeki bu öldüresiye rekabetten yararlanarak nasıl adaletli bir cumhurbaşkanı olacaksın sen? Bu günden itibaren kimse Başbakan Erdoğan dememeli, çünkü başbakanlık vasfı kalkmıştır. AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan demek gerekir. Yargı organlarına buradan sesleniyoruz, bu yanlıştan bu ülkeyi kurtarmamız lazım. Vizyonsuzların birilerinin vizyonlarını anlatması kadar bir alçaklık olamaz." şeklinde konuştu.

Bu yanlış gidişata dur deyin


Partisinin destek verdiği Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun millete mal olmuş bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Milliyetçi Hareket Partisi her partinin bir aday çıkartacağı yere bunlara karşı mücadele verebilecek bir çatının oluşması gerektiğini vurgulayarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir düşünceyi halkımızla payaşmışlardır. Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendi, artık iki partinin ortaya sunduğu bir isim olmaktan çıkmış, geçmişte iktidar ve muhalefet olarak tüm siyasi hayatında güzide bir yer etmiş olan, 5 siyasi partinin de açık desteğiyle ve diğer partilerin de yavaş yavaş yönlendiği, millete mal olmuş bir cumhurbaşkanı adayımız olmuştur. Bu şahsiyeti cumhurbaşkanı olarak seçmek Türkiye'ye karşı oynanan iç ve dış odaklı her türlü oyunu bozmak, iktidarın tüm imkanlarını seviyesizce, alçakça kullananlara karşı bir cevap olacaktır. Bu konuda sizlerin de bu yanlış gidişata dur diyebilecek bir çabayı göstermenizi istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır. Bu şahsiyetin cumhurbaşkanı olması demek yüzde 51'i yandaş, yüzde 49'u yok saymak, bölünmeyi cumhurbaşkanı makamına taşımak demektir."


Bahçeli konuşma sonrasında okul arkadaşları ve öğrencileri ile bir süre sohbet ettikten sonra Bolu'dan ayrıldı. 
 

 

 

Haber;C.Üstüner