Fındık fiyatının hala açıklanmaması verilen tepkiler büyüyor. Tepki verenler arasına katılan Akçakoca CHP İlçe Başkanı Selçuk Yanmaz'da katıldı. Yanmaz, fındık fiyatının açıklanmamasıyla ilgili olarak Birkaç güne kalmadan fındık üreticilerinin fındık toplamaya başlayacağını ama hala fındık taban fiyatının açıklanmamasına anlam veremediğini söyledi.

Yanmaz, yaptığı açıklamada şu ifadelere de yer verdi :

“ Üretici fındığını kime kaç liraya satacak ne kadarını satabilecek? Alacağı ürün bedeliyle borçlarını ödeyip , geçimini sağlayabilecek mi ?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren fındık ürününe ve üreticisinin sorununa karşı bu kayıtsızlık ve vurdumduymazlığın nedeni nedir ? Bu nasıl izah edilir ?

Bütün bu sıkıntıları yanında üretici her yıl dosyalar elinde oradan oraya koşturup duruyor. Ödediği para yanında her yıl yenilenmesi ayrı bir dert. Tapusu olmayan üretici tüccara mahkum. Fındıkçı üç yıl önce ben fındığa karışmıyorum diyen Başbakanından, yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasetten de olsa bir yaklaşımda bulunarak fındığa karışmasını istiyor.

Türkiye cumhuriyetinin sağladığı ,ekonomik ve siyasi her türlü kazanımları kullanarak iktidar olanlar, bir an önce halkın sesine kulak verin.“

Selçuk Yanmaz, Akçakoca'nın alt yapı sorununa da değindi. Yanmaz, Akçakoca'da son günlerde yapılan altyapı çalışmalarının yanlış zamanda yapıldığını söyleyerek Belediye'nin en hareketli sezonda, en yoğun ve en kalabalık caddelerde su altyapı çalışmaları yaptığını ifade etti. Yaman, bu durumdan en çok turizmden ekmek parası kazanan yüzlerce esnafın olumsuz etkilendiğini de sözlerine ekledi.