Düzce'de alışkın olunmayan bir yöntemle belediyenin toplam borcu halka duyuruldu.

DİKKAT ÇEKEN İCRAATLAR           

Daha ilk günlerden makam kapısını kaldırmak, kent içindeki dubaları söktürmek gibi dikkat çeken icraatlara imza atan MHP'li Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz yine adından söz ettirecek bir uygulama gerçekleştirdi. Yanmaz'ın talimatıyla kentin göbeğindeki bir noktaya asılan afişi görenler büyük bir şaşkınlık yaşadı. Çünkü Düzce'de ilk kez bir belediye başkanı devraldığı belediyenin borçlarını kalem kalem afişe yazdırarak halka duyurdu.

KALEM KALEM YAZDIRDI               

Afişe göre Başkan Yanmaz 120 milyon TL'nin üzerinde bir borçla eski Belediye Başkanı AK Partili Cüneyt Yemenici'den görevi teslim aldı. Bu borcun 60 milyonunu İller Bankası kredisi, 15 milyonunu vergi borcu, 11 milyonunu esnafa olan borç, yaklaşık 32 milyonunu SGK borcu ve 2.5 milyona yakınını ise elektrik borcu oluşturdu.                                         

TEPKİ ÇEKEN UYGULAMA

"Belediyemizin toplam borç miktarı" başlığı altında tüm borçları açıklayan Yanmaz'ın bu uygulaması vatandaşları ikiye böldü. Kimileri borcun açıklanma şekli dolayısıyla önceki başkana yönelik olumsuz algı oluşturmak amacı taşıdığını savunarak Yanmaz' ı eleştirdi. 5 yıl boyunca kenti yönetecek olan yeni Başkan Yanmaz'ın bu tür hamlelerle değil icraat ve projeleriyle adından söz ettirmesi istendi.                             
                                                                   
BU AFİŞE YEMENİCİ'DEN ANLAMLI CEVAP                                                   
Öte yandan Akçakoca eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici bu afişe sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden "Hasbunallah ve ni'me'l vekil" yazılı bir paylaşım yapan Yemenici, "Müthiş hesaplama yöntemi ile 70 milyon TL'yi 120 milyon TL yapmışlar. O zaman o dönemin alacağını da bana yazacaksın. Böyle iş mi olur? 5-6-7-10-13 sene sonra ödenecek, bitecek borçlar bu şekilde mi hesaplanır? Bunlar şark kurnazlığı işler!" ifadelerini kullandı.