Bilgin, yaptığı açıklamada, ''Bu konuda uzmanlaşmış profesörler, bu işin ne kadar önemli olduğunu, sadece Akçakoca'yı değil, Karadeniz'i kurtaracak bir proje olduğunu ifade ettiler. Karadeniz, bütün bilim adamlarının çok merak ettiği gizemleri olan, halen keşfedilmemiş birçok özelliği barındıran bir deniz. Karadeniz hızlı bir şekilde yeşeren, hareketlilik gösteren bir bölge olduğu için denizi de böyle. Denizin altında da yapay resif yapılır yapılmaz hemen yosunların oluşacağı, çok hızlı bir şekilde canlı yaşamını barındıracak bir alan olacağı görüşleri var" dedi.

Proje çalışmaları kapsamında beton imalat çalışmalarının başladığını kaydeden Bilgin, imalatı tamamlanarak Akçakoca Balıkçı Barınağı'na getirilen bir kısım beton blokların Karadeniz'e bırakılması çalışmalarına başlandığını belirtti.

Bilgin, ''Uzmanlar, Karadeniz'de geçmişte 80 tür balık bulunduğunu, ancak zaman içerisinde 20 türe düştüğünü belirtiyor. Projenin hayata geçmesi ile birlikte balık çeşitliliğinde de ciddi bir artış olacak. Bununla birlikte küçük balıkçılara da büyük katkılar sağlanacak. Bu tip yapay resiflerle balıkların yaşayabilecekleri doğal ortamlar oluşturularak, balık türlerinin tekrar çoğalacağı, artacağı ve yörenin özellikle küçük balıkçılara çok büyük katkısı olacağını söylediler. Ben bunun sadece yörenin balıkçılarına değil, turizme çok ciddi katkıları olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Haber; R. BAL